FCI Levadia - FC Flora karikafinaal.

Foto: Robin Roots
Jalgpall
22. mai 2021, 23:06

GALERII | Levadia alistas tänu Kirsi iluväravale Flora ja tuli kümnendat korda karikavõitjaks! (1)

FCI Levadia tuli Eesti karikavõitjaks, kui A. Le Coq Arenal toimunud finaalis alistati valitsev Eesti meister FC Flora tulemusega 1 : 0.

Ainsa värava lõi 70. minutil Robert Kirss, kes sai nurgalöögijärgses olukorras hakkama efektse sooritusega, lüües palli üle oma pea puuriluku selja taha.

Tegu oli Levadia ajaloo kümnenda karikavõiduga. Selles arvestuses on teisel kohal Flora, kellel on Eesti karikaid auhinnakapis kaheksa.

Flora kapten Konstantin Vassiljev tunnistas, et nad ei realiseerinud enda mängus tekkinud võimalusi, ent tunnustas Levadiat vääritud võidu puhul.

„Oli finaalivääriline mäng. Kaks võrdset võistkonda, meil olid küll ees omad võimalused, aga ei löönud ära ja lasime endale lüüa nurgalöögist,“ lausus Vassiljev ETV2 otse-eetris.

Ta kinnitas, et Eesti meistriklubi ei võtnud tänast finaali kergekäeliselt.

„Kindlasti teadsime, et Levadia tuleb topeltenergiaga. Aga siin polnud mingit alahindamist, läksime mängule täiega. Kui kaks võrdset meeskonda kohtuvad, siis vahel tuleb kaotust ka tunnistada. Õnnitlused Levadiale!“ lisas Vassiljev.

Levadia kapten Brent Lepistu pakatas pärast karikavõitu rahulolust. Kui kolmapäeval kaotati Florale koduses meistriliigas tulemusega 2 : 4 ja toonases matšis oldi juba avapoolaja järel 0 : 3 kaotusseisus, siis tänaseks oldi tehtud vigade parandus.

„Mõned päevad tagasi, kui kohtusime, siis üks poolaeg ebaõnnestus. Ka Paide vastu [meistriliiga esimeses ringis kaotati neile 0 : 4] võitsime teise mängu. Seekord andis lisamotivatsiooni see, et mängisime karika peale ja Florat polnud ammu keegi võitnud: fantastiline!“ sõnas Lepistu.

Poolkaitsja sõnul sai täna määravaks see, et Levadia tahtis võitu rohkem.

„Arvan, et [hindan kõige rohkem] terve meeskonna hingestatust ja energiat. Iga mees - nii kaitses kui ka rünnakul - näitas, et ta tahab seda mängu võita. Samuti tekitas positiivsust see, et mängisime oma mängu. Vägev töö poistelt! Arvan, et võidul on natuke suurem tähendus kui see medal. Meie jaoks oli oluline Florat võita. Täna tähistame, homme kui ärkame, siis unustame selle ära. Liiga läheb edasi, seal on vaja Floraga veel asjad klaariks teha,“ lausus Lepistu

Võiduvärava autor Robert Kirss tõdes, et tänase tabamuse tegi eriliseks tõik, et see tõi meeskonnale karika.

„Olen mõne efektse veel löönud, aga arvan, et see oli kõige magusam. Arvan, et finaalis ei saagi teistmoodi, tuleb kõikide vahenditega võimalikult nutikalt olukordadesse minna. Enne väravat vaatasin, et Brent läks õhku, karjusin, et ta hüppaks. Õnneks suunas palli minu peale ja siis läks sisse,“ kirjeldas Kirss oma väravat.

Tema hinnangul tõi Levadiale võidu see, et nad mängisid vastastest ühtsemalt.

„Ootasime ja tahtsime väga seda võitu. Arvan, et seda oli väljakul näha ka, et kõik panid maksimumi välja. Väga tähtis [hooaja] esimene karikas on käes. Edu tõigi see, et olime ühtsem võistkond,“ lisas Kirss.