Madridi Atletico mängijad tähistamas tiitlivõitu.

Foto: ZUMAPress/Scanpix
Jalgpall
23. mai 2021, 08:43

VIDEO | Madridi Atletico kindlustas viimases voorus Hispaania meistritiitli (1)

Hispaania jalgpallimeistriks tuli Madridi Atletico, kes hooaja viimases voorus alistas võõrsil 2 : 1 Valladolidi Reali.

Enne viimast vooru juhtis Madridi Atletico linnarivaali Reali ees kahe silmaga, mistap pidid nad tiitli kindlustamiseks võitma tabeli eelviimast Valladolidi. Kohtumine algas liiga liidrile kurjakuulutavalt, kui kodumeeskond läks Oscar Plano väravast 18. minutil juhtima.

Atleticol kulus avavärava löömiseks 57. minutit, kui suurepärase soolo järel sai kauglöögist jala valgeks Angel Correa. Tiitli kindlustas Colchoneros'ile Luis Suarez, kes pääses Valladolidi kaitsjate jämeda eksimuse järel väravavahiga silmitsi ning realiseeris võimaluse külmavereliselt.

Atletico võitis ajaloo üheteistkümnenda La Liga tiitli. Seitsme aasta pikkuse vahe järel meistriks tulnud meeskonna parim väravakütt oli Luis Suarez, kelle arvele jäi tänavu 21 tabamust. Tiitlivõiduks pandi alus siiski tugeva kaitsega, kui 38 matšiga lasti endale lüüa vaid 25 väravat, mis oli liiga parim näitaja.

Kui Atletico kogus 86 punkti, siis Real jäi 84 silmaga teiseks. Nemad võitsid viimases voorus 2  : 1 Villarreali, sealjuures Reali väravad tuli alles 87. ja 90. minutil. Tabeli kolmandaks tuli Barcelona ning neljandaks Sevilla, kes kogusid vastavalt 79 ja 74 punkti. Liiga parimaks väravakütiks tõusis taaskord Barcelona ründaja Lionel Messi, kelle arvele jäi 30 tabamust. 

Kolmik Atletico-Real Madrid-Barcelona on omavahel jaganud viimased 17 tiitli, viimati suutis neid edestada Valencia, kes võitis La Liga 2003.–2004. hooajal.

Standings provided by SofaScore LiveScore