Chelsea saab nüüd valmistuda meistrite liiga finaaliks.

Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
23. mai 2021, 21:16

Inglismaa meistriliiga hooaeg sai põneva lõpplahenduse: Chelsea kindlustas vaatamata kaotusele meistrite liiga koha, Agüero püstitas viimases matšis rekordi

Inglismaa jalgpalli meistriliigas oli viimase vooruni palju pinget õhus ning taas lõppes hooaeg Leicester City'le pettumusega. Veel veerand tundi enne mängu lõppu oldi kinni meistrite liiga kohas, ent lõpuks tuli Euroopa jalgpalli tugevaimas liigas mängimisest suud puhtaks pühkida.

2016. aastal üllatuslikult Inglismaa meistriks tulnud Leicester asus koduväljakul Tottenham Hotspuri vastu hooaja viimast matši 52. minutil 2 : 1 juhtima. Et Londoni Chelsea oli samal ajal kodumurul Aston Villa vastu kaotusseisus, siis näis, et neil õnnestub tulla nelja parema sekka, mis tagaks meistrite liiga pääsme.

Paraku nii ei läinud. Tottenham viigistas 76. minutil väravavaht Kasper Schmeicheli omaväravast, seejärel lisas Gareth Bale veel kaks tabamust ning Leicesteril tuli leppida 2 : 4 kaotusega. Pärast selgus, et võidu korral oleksid nad kindlasti meistrite liiga koha kindlustanud, sest Chelsea kaotaski lõpuks Aston Villale (1 : 2).

Seega lõpetas Leicester hooaja viiendal kohal ehk sügisel hakkavad nad mängima hoopis Euroopa liigas. Chelsea langes tänu kaotusele neljandaks ning kolmanda koha sai lõpuks Liverpool, kes alistas samal ajal Crystal Palace'i tulemusega 2 : 0.

Teiseks jäänud Manchester United alistas täna Wolverhamptoni 2 : 1. Meistriks tulnud linnarivaal Manchester City purustas koduväljakul Evertoni numbritega 5 : 0. Selles matšis püstitas rekordi pingilt sekkunud Sergio Agüero, kes lõi meeskonna viimased kaks väravat. Argentiinlane jõudis City eest Inglismaa meistriliigas sihile 184 korral. Seni oli Inglismaal ühe klubi eest kõige rohkem liigaväravaid löönud Wayne Rooney (183, Manchester United).

Tegu oli ka Agüero viimase võimalusega rekord enda nimele võtta, sest ta lahkub suvel klubist.

Inglismaa meistriliiga aegade parim väravakütt on Alan Shearer 260 tabamusega. Teisel kohal on lisaks Unitedile ka Evertonis mänginud Rooney (208) ja kolmas Andy Cole (187). Agüero (184) on selles arvestuses neljas.

Tänavuse hooaja parim väravalööja oli Tottenhami ründaja Harry Kane 24 tabamusega. Inglane oli ka resultatiivsete söötude (14) arvestuses esimene.

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore