Charles Leclerc.

Foto: SEBASTIEN NOGIER/Scanpix
Vormel 1
24. mai 2021, 20:48

Parimast stardikohast loobuma sunnitud noor vormelisõitja teenis kiidusõnu (1)

Eilsel Monaco F1 etapil pidi esikohalt startima 23aastane Charles Leclerc, kes seda aga tehniliste probleemide tõttu teha ei saanud. Oma kodusõidust loodunud vormelimees käitus enda probleemidest hoolimata aumehelikult ja teenis selle eest ka kiitust.

Ferrari eest sõitev Leclerc sõitis kvalifikatsioonis välja esimese koha, kuid ei saanud pühapäevasel GP-l üldse starti minna, sest tema masinat vaevasid käigukastimured ja muud probleemid. Seetõttu jäi noor Monaco päritolu sõitja võidusõidust eemale, aga ta ei vaadanud etappi mitte eemalt hotellitoast, vaid elas kaasa tiimi tehnilises alas. Võidusõidualal olles jagas ta fännidele lahkelt autogramme ja otsis pärast sõitu õnnitlemiseks üles tiimikaaslase Carlos Sainzi, kes sai teise koha.

„Ta läks otsis eraldi ta (Sainzi) üles ja ootas poodiumi autasustamise koos meiega ära. See näitab tema õiget suhtumist ja see teeb meid uhkeks,“ kiitis portaali planetf1.com vahendusel Ferrari tiimipealik Mattia Binotto. „Selliseid suhtumisi saab ainult üles ehitada, neid ei saa võtta iseenesestmõistetavalt. Aga see on just õige käitumine,“ kiitis Binotto meeskonna noort sõitjat.

Sõitjate üldarvestust on juhtimas Red Bulli vormeli rooli keerav Max Verstappen (105 punkti), teine on valitsev maailmameister Lewis Hamilton, kes 101 silmaga on Mercedese sõitja. McLareni mees Lando Norris punktiga kolmas, Ferrari sõitjad Leclerc ja Sainz on vastavalt 40 ning 38 punktiga kuuendal ja seitsmendal kohal.