UUS RAHVUSVAHELINE LIIGA: Rapla Avis Utilitas ja Tartu Ülikool pallisid tänavu kohalikul tasemel. Kas uuel hooajal madistavad satsid Põhja-Euroopa korvpalliliigas?

Foto: Aldo Luud
Korvpall
25. mai 2021, 13:55

Uue Põhja-Euroopa korvpalliliiga juht: Rapla andis jah-sõna, Tartult ootame vastust (2)

Septembris loodab alustada European North Basketball League (Põhja-Euroopa korvpalliliiga), mis soovib mõne hooajaga kasvada 16-liikmeliseks. Rapla Avis Utilitase juht Jaak Karp tunnistab, et nende kaasalöömise tõenäosus on väga suur. Liigat vedava Edgars Zandersi sõnul oodatakse ka Tartu ülikooli vastust. „Kurb, et Baltimaade ja Skandinaavia regioonis pole korvpalliliigat, nii et meil on võimalus see käima panna ja teeme seda ühiselt koos meeskondadega,“ ütleb lätlane Õhtulehele.

„Praegu räägime enam kui 20 meeskonnaga, kellel on huvi ENBLis kaasa lüüa – realistlikult vaadates soovime alustada esimest hooaega kaheksa klubiga. Hetkeseisuga osalevad kindlasti Eesti, Läti, Leedu ning Valgevene tiimid, võimalik on ka Poola, Rootsi, Soome, Taani ja Norra klubide lisandumine,“ räägib praegu toimiva Euroopa naiste korvpalliliiga (EWBL) ja tulevase meeste Põhja-Euroopa korvpalliliiga juht Zanders.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99