Sushil Kumar 23. mail India pealinnas New Delhis pärast arreteerimist.

Foto: AFP / Scanpix
Maadlus
25. mai 2021, 14:28

India politsei süüdistab kahekordset olümpiamedalisti tapmises

New Delhi politsei arreteeris pühapäeval olümpiamängudelt kaks medalit võitnud India maadleja Sushil Kumari (37), sest seostab teda ühe teise India maadleja tapmisega.

New Delhi politsei hakkas Kumari taga otsima pärast 4. mail Chhatrasali maadlusakadeemia juures toimunud löömingut, mille tulemusena toimetati kolm inimest haiglasse. Neist üks, endine India juunioride meister Sagar Dhankhar suri saadud vigastustesse, vahendab CNN.

Politsei kõneisiku teatel põgenes Kumar tolle uudise järel Delhist. Ametivõimud ajasid tema jälgi suurte jõududega ja pakkusid isegi raha (BBC teatel umbes 1000 eurot) info eest, mis viib maadlusässa arreteerimiseni.

Kumar eitab kuritegu ja väitis advokaatide vahendusel, et uurijad on kogu loo välja mõelnud. Kohus otsustas kautsjonipalve tagasi lükata, sest süüdistused on niivõrd tõsised. Indian Expressi teatel süüdistatakse Kumari mõrvas, inimröövis ja kuritegelikus vandenõus.

Kumar on India vabamaadluse superstaar, kes võitis 2012. aastal Londoni olümpialt kaalukategoorias kuni 66 kg hõbeda ja neli aastat varem Pekingis pronksi. Muuhulgas on ta maailmameister ja Aasia tšempion.

Lisaks endisele tippmaadlejale vahistas politsei veel ühe mehe.