Hans-Dieter Flickist saab Saksamaa jalgpallikoondise peatreeener

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
25. mai 2021, 18:33

Ametlik: Saksamaa jalgpallikoondises algab uus ajajärk

Kuigi seda uudist oli juba kuid oodatud, siis täna sai ametliku kinnituse, et suvel peetavate jalgpalli Euroopa meistrivõistluste järel loovutab Joachim Löw Saksamaa koondise tüüri Hans Flickile. Flick sõlmis esialgu lepingu 2024. aasta EMi lõpuni.

„Olen ääretult põnevil! Eriti just seetõttu, millise klassiga noored mängijad Saksamaal on,“ kommenteeris 56aastane Flick.

Kuna 15 aastat maailma ühe tugevaima jalgpallikoondise juhtohje hoidnud Löwi lahkumine oli juba mõnda aega teada, käis spekulatsioon, kes võiks olla väga eduka karjääri teinud mehe asendaja. Flirditi ka Jürgen Kloppi nimega, ent mida aeg edasi, seda selgemaks sai, et mantlipärijaks tõuseb Flick.

„Ta oli minu soovinimekirjas kohe algusest peale,“ kinnitas Saksamaa rahvusesinduse direktor Oliver Bierhoff.

Mullu Müncheni Bayerni Meistrite liiga tiitlini tüürinud Flick teatas juba aprillis, et lahkub Saksamaa esiklubi peatreeneri kohalt. Põhjuseks olid väidetavalt lahkhelid klubi juhtkonnaga, kes ei lasknud tal mängijateturul vastavalt soovidele käituda. Bayerni uueks lootsiks sai RB Leipzigist värvatud Julian Nagelsmann.

Flick on tegelikult Saksamaa koondise juures varem töötanud. Kui Löw 2006. aastal koondise juhtimise üle võttis, töötas Flick tema juures abitreenerina ja lahkus tööpostilt 2014. aastal pärast MM-tiitli võitmist. Pärast juhendamispausi asus Flick 2019. aasta juulis Niko Kovaci kõrvale Bayerni abitreeneriks, ent pärast ebaõnnestunud horvaadi vallandamist novembris võttis ta tüüri üle. Juba sama, koroonapandeemia poolt räsitud hooaja lõpus võitis ta Meistrite liiga. 

Flick võtab üle erakordselt väärika mantli. Kuigi suurturniiride tiitleid võitis Löw „vaid“ ühe ehk eelpool mainitud MMi Brasiilias, tõi tema juhendatud meeskond 2010. aasta MMilt ära veel pronksi ja 2008. aasta EMilt hõbeda. Lisaks võitis Saksamaa 2017. aastal konföderatsioonide karika. Tõsi, aasta hiljem peetud maailmameistrivõistlustel häviti täielikult, kui ei suudetud alagrupist edasi saada.

Selle aasta EM saab olema Löwi lahkumisetendus ning on päris selge, et ta peaks olema ekstra motiveeritud lisama oma auhinnakappi ka EM-kuld.