Valtteri Bottas.

Foto: Hasan Bratic/SIPA
Vormel 1
26. mai 2021, 15:36

KONKURENTIDELE APPI! Ferrari ulatas Mercedesele abikäe ja proovis kätte saada Bottase masina rattamutrit (1)

Möödunud nädalavahetusel boksipeatuse-saagasse sattunud Mercedese sõitja Valtteri Bottase ratast proovisid masina alt kätte saada mitte ainult tema enda tiimi mehaanikud, vaid appi tõttasid ka Ferrari mehed.

Bottas oli Monaco F1 GP-l sõitmas teisel kohal, kui suundus 30. ringi järel boksi rehve vahetama. Kolm ratast tulid ilusti alt, aga neljas ratas jäi kinni. Mehaanikud andsid endast parima, kuid lõpuks venis peatus nii pikaks, et alla andnud Bottas ronis autost välja ja sellega oli ta sõit lõppenud.

Mercedese tehniline direktor James Allison selgitas Autosport.com portaali vahendusel, et mutrite lahtikeeramiseks kasutatavat püssi ei saadud korralikult rehvimutriga haakuma ning seepärast jäigi Bottase masinale ratas alla. Ta tunnistas, et soomlase vormelile jäi kulunud rehv alla ka pärast võidusõitu, sest isegi hiljem ei suudetud seda kätte saada.

Mercedesele tõttasid aga selles olukorras appi konkurendi Ferrari mehaanikud, kes oma jõududega proovisid rattamutrit lahti keevitada. Seda kinnitas portaalile planetf1.com Mercedese tiimipealik Toto Wolff.

Kui veel eile ei tahtnud Wolff ühegi süüdlase poole näpuga näidata, siis nüüd on Auto Motor und Sport välja tulnud tema väitega, et oma süü oli kanda Bottasel. „Valtteri peatus veidike liiga vara,“ sõnas Wolff. „See tähendab, et mehaanik pidi mutripüstolit kasutama nurga alt. See imelik nurk kahjustas rattamutrit ja seetõttu ei saanudki me seda kätte,“ lisas ta.