Oliver Solberg Rally Estonial

Foto: Mari Luud
WRC
26. mai 2021, 16:41

Solberg jääb isa positiivse koroonaproovi tõttu Itaalia MM-rallist eemale

19aastane Oliver Solberg pidi eeloleval nädalal sõitma Hyundai WRC-autoga Itaalia MM-etapil, kuid isa positiivse koroonatesti tõttu peab ta jääma Portugali.

Petter Solberg andis esmaspäeval Portugalis positiivse koroonatesti ja kuna Oliver oli isaga lähikontaktne, siis Rahvusvahelise auto(spordi)liidu (FIA) eeskirjade kohaselt jääb noormees kaheks nädalaks karantiini.

„Mu isaga on kõik korras, tal on kerge palavik,“ kommenteeris pressiteates Oliver, kes ise on alates esmaspäevast andnud negatiivseid proove. See on Solbergile kõva tagasilöök, sest talendikas sõitja pidi Itaalias tegema Hyundai WRC-masinaga aasta teise stardi.

Oliver rõhutas, et praegu mõtleb ta isa tervisele. „Hetkel on seda raske aktsepteerida, kuid tuleb aeg, kui pääsen taas Hyundai WRC-auto rooli. Reeglite ja eeskirjade eesmärk on viiruse leviku peatamine. Minu pere aktsepteerib FIA, ralli korraldajate, valitsuste ja meditsiinitöötajate sõnu. Kõige tähtsam on inimeste turvalisus,“ ütles veebruaris Lapimaal WRC-debüüdil kuuendal kohal lõpetanud Oliver Solberg.

FIA on võtnud koroonatemaatika tõsise luubi alla. Möödunud nädalal määrasid nad Eesti rallisõitja Georg Linnamäe kaardilugejale Volodõmõr Korsiale kuuekuulise võistluskeelu, sest ukrainlane ei teavitanud positiivsest koroonaproovist. Sarnastel põhjustel sai sama karistuse Hyundai WRC2 sõitja Ole Christian Veiby.

Itaalia autoralli MM-etapp sõidetakse Sardiinia saarel 4.-6. juunini.