Gerard Moreno viis Villareali 29. minutil ette, kuid 55. minutil Manchester United viigistas. Lõpuks selgus võitja penaltiseerias, kus 11 : 10 jäid peale hispaanlased.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
26. mai 2021, 22:34

BLOGI | Villarreal võitis pika penaltiseeria järel Euroopa liiga tiitli!

Poolas Gdanskis toimunud Euroopa liiga finaalis alistas Villarreal 1 : 1 lõppenud mängu järel Manchester Unitedi penaltiseerias 11 : 10. Kohtumise käiguga saab tutvuda allolevas blogis.

Esimese poolaja ainsa värava lõi 29. minutil Villarreali ründaja Gerard Moreno, kuid teine poolaeg kuulus Manchester Unitedile. 55. minutil tõi Edinson Cavani tabamus tabloole 1 : 1 viigi, kuid võimalustest olenemata normaalajal rohkem väravaid ei nähtud.

Lisaajal olid mõlemad tiimid üpris väsinud ning sealgi ei suutnud kumbki sats skoorida. Nii otsustas Euroopa liiga tiitli võitja penaltiseeria. Kuna kummagi meeskonna esimesed kümme mängijat ei eksinud, siis läksid 11 meetri punktile väravavahid. Õhtu kangelaseks tõusis Villarreali kollkipper Gerónimo Rulli, kes lõi enda löögi sisse ja tõrjus järgnenud David de Gea soorituse.

Nii võitis Villarreal oma ajaloo esimese suure tiitli. Meeskonna peatreener Unai Emery võitis sealjuures Euroopa liiga neljandat korda. 2014. 2015. ja 2016. aasta kevadel tõusis ta tiitlile Sevillaga, tänavu viis ta esikohale Villarreali.

Enne mängu.

Kollaste mängusärkide tõttu kollase allveelaeva hüüdnime kandva Villarreali auhinnakapis suured tiitlid puuduvad. Hispaania kõrgliigas on nad parimal juhul tulnud 2008. aastal teisele kohale, selle hooaja eel oli nende laeks nii Euroopa kui meistrite liigas poolfinaalipääs. Kuid tänavu suudeti esmakordselt klubi ajaloos jõuda Euroopa liiga finaali.

Hispaania meeskond võitis I-alagrupi, mille järel lülitati konkurentsist skooriga 4 : 1 Salzburg, 4 : 0 Kiievi Dinamo, 3 : 1 Zagrebi Dinamo ning poolfinaalis alistati kahe mängu kokkuvõttes Londoni Arsenal 2 : 1.

Villarreali kaitsja Alfonso Pedraza tunnistas finaali eel, et nad ei tohi Inglismaa hiidu karta. „Mängime hästi ja viimasel ajal on meie vorm hooaja parim,“ rääkis ta intervjuus Diario ASile. „Oleme täis entusiasmi ja teame, et meid soovitakse näha meistritena ja proovime selle ära teha. Tuleb äge matš. Teame, et nad suruvad meid kõvasti, kuid ka meil tekivad omad momendid ja me peame need ära kasutama.“

Unai Emery hoolealused lõpetasid tänavuse hooaja Hispaania liigas seitsmendal kohal, nende vastu tulev Manchester United oli Inglismaa teine klubi. Meistrite liigast väljakukkumise järel jätkas United hooaega Euroopa liigas, kus kahe mängu kokkuvõttes seljatati 4 : 0 Real Sociedad, 2 : 1 AC Milan, 4 : 0 Granada ning poolfinaalis 8 : 5 AS Roma.

00:57

VILLARREAL VÕITIS PENALTISEERIA 11 : 10 JA HISPAANIA KLUBI VÕITIS OMA AJALOO ESIMESE SUURE TIITLI!

00:55

Manchester Unitedi väravavaht David de Gea lööb pehmelt nurka… ja… Rulli tõrjub.

00:55

Gerónimo Rulli pani kindla ja tugeva löögi paremale, Villarreali kõik 11 meest panid pallid võrku.

00:54

Ei… Ka Victor Lindelöf paneb jõuga ja täpselt. 10 : 10 ja nüüd on väravavahtide kord!

00:54

Villarreali omakasvandik Pau Torres keerutas palli lati alla ja seis 10 : 9. Keegi peab ju ühel hetkel murduma? Kas Victor Lindelöf eksib?

00:53

9 : 9… Ka Axel Tuanzebe pani palli kindlalt võrku.

00:52

Mario Gaspar vajutas jõuga keskele. Kuigi De Gea sai näpu vahele, siis pall on kindlalt sees. 9 : 8! Samas tempos minnes saavad ka väravavahid proovida.

00:52

Uskumatu! Luke Shaw pehmele löögile saab Rulli käed vahele, kuid pall hüppab üle argentinlase käte võrku. 8 : 8!

00:51

Vau! Prantslane Francis Coquelin vajutas sellisel hetkel palli siseküljega ristnurka. 8 : 7

00:50

Daniel James võttis paar sammu hoogu ja lõi palli palli kindlalt sisse. 7 : 7. Kes on esimene mängija, kes eksib?

00:49

Villarreali keskkaitsja ja kapten Raúl Albiol veeretas palli rahulikult paremale alanurka, 7 : 6. Huhuh, päris metsik penaltiseeria!

00:49

Rulli sai taas näpuotsad löögile vahele, kuid Fredi löök lõpetas võrgus. Esimesed tosin meest pole eksinud!

00:48

Moi Gómez vajutas palli keskele, kust De Gea oli eest vajunud. 6 : 5 Villarrealile.

00:47

5 : 5. Ka Edinson Cavani on 11 meetri punktilt kindel ja väravavahil pole võimalustki.

00:47

De Gea lootis lööki keskele, kuid Dani Parejo vajutas palli vasakule nurka. Villarreal ees 5 : 4 ja kui ManU viimane lööja eksib, siis on nad Euroopa liiga meistid.

00:46

Marcus Rashford tippis, ootas kuhu Rulli vajus ning lõi palli teisele poole. 4 : 4 ja endiselt ootame esimest eksimust või tõrjet.

00:45

De Gea aimas taas õige nurga ära, kuid Alberto Moreno löök oli kindlalt alanurgas ning hispaanlased ees 4 : 3

00:45

Ka Rulli oli tõrjele lähedal, kui ta sai Bruno Fernandesi löögile käe vahele, kuid mitte piisavalt. Seni eksimusi pole ja 3 : 3.

00:44

De Gea sai Paco Alcáceri löögile käe vahele, kuid pall supsas käe alt sisse. Napikas, kuid Villarreal taas ühega peal.

00:43

Vaid penaltiseeriaks sisse toodud Alex Telles lõi vasaku jalaga kindlalt vasakule nurka. 2 : 2

Loe rohkem