Andri Markovitši värav päästis Kaljule punkti.

Foto: Martin Ahven
Jalgpall
26. mai 2021, 20:59

Levadia ja Flora võtsid võõrsilt võidud, Kalju leppis viigiga

Eesti jalgpalli meistriliiga 15. voorus mängisid Tallinna satsid võõrsil. Kui Flora alistas 2 : 0 Narva Transi ja FCI Levadia 3 : 2 Kuressaare, siis Nõmme Kalju leppis Tartu Tammekaga 2 : 2 viiki.

Meistriliiga tabeli eelviimane sats Tammeka pääses ette 13. minutil, kui pall sattus Tristan Koskori jalale, kelle madala ja pehme pealelöögini Kalju kollkipper Marko Meerits ei ulatanud. Kodumeeskonna edu püsis siiski vaid 8 minutit, sest hiljuti isaks saanud Pavel Marin pani võrku Andri Markovitši tsenderduse.

Kuid 29. minutil pääses Tammeka taas ette, kui Igor Dudarevi karistuslöök lipsas läbi Kalju müüri. Külaliste poolkaitsja Igor Subbotin polnud kohtumise algusega rahul. „Esimesed 30 minutit istusime (mõtetega) bussis. Ma ei tea, miks meeskond ei ärganud üles,“ ütles ta matši järel Soccerneti ülekandes.

Tammeka siiski hooaja kolmandat võitu ei saanud, sest 78. minutil lõi Kalju ukrainlasest leegionär Markovitš palli väikese nurga alt palli võrku. Subbotin tõdes peale 2 : 2 lõppenud mängu, et Kaljul oli poolvõimalusi, kuid äsja koroonaisolatsioonist väljunud Tammeka tahtis rohkem.

„Kui sa oled heas füüsilises vormis, siis sa mängid emotsiooni pealt,“ kinnitas 30aastane poolkaitsja, et platsil polnud märki sellest, et vastased olid hiljuti kümme päeva isolatsioonis. „Tartu näitas, et nad tahavad mängija ja igatsevad mängu. Tulemus näitab seda, et nad tahtsid rohkem.“

Kohtumise avavärava löönud Koskor tunnistas, et viimased nädalad oli töökad. „Sai kooliasju tehtud ja lauluväljaku all ringi joostud,“ sõnas ründaja, et keeruline aeg möödunud individuaalse trenni tähe all.

Tema silmis tõi viigi see, et Tammeka teadis, kuidas Kalju tahab mängida. „Pidasime oma mängujoonisest kinni. Enne mängu oli miinimumeesmärk punkti võtmine, selles mõttes võiks rahule jääda. Esimese poolaja põhjul võinuks näpistada ka kolme punktiga,“ võttis ta mängu kokku.

Levadia ja Kuressaare kohtumise võitja näis selge olevat 50. minutiks, kui tallinlaste poolelt olid jala valgeks saanud Zakaria Beglarišvili, Rasmus Peetson ja Mark Oliver Roosnupp. 3 : 0 eduseis püsis 73. minutini.

Zakaria Beglarišvili

Foto: Martin Ahven

Kuid kodustaadionil teiseks poolajaks soodsa taganttuule saanud Kuressaare eest realiseeris 73. minutil penalti Märten Pajunurm ja viis minutit hiljem sai jala valgeks Rasmus Saar. Enamaks kodumeeskonnal siiski jaksu polnud ning meistriliiga liider Levadia kirjutas tabelisse juurde järjekordselt kolm silma.

Sama tegi valitsev meister Flora, kes alistas võimaluste vaeses mängus 2 : 0 Narva Transi. Tallinna klubi viis 19. minutil 1 : 0 ette Konstantin Vassiljev, teist tabamust tuli oodata 86. minutini, kui jala sai valgeks Henrik Ojamaa.

Tabeliseis

Foto: Ekraanitõmmis/Jalgpall.ee