Eesti 3x3 naiskond

Foto: FIBA
Korvpall
27. mai 2021, 23:57

HÄSTI! Olümpiapiletit jahtiv 3x3 korvpallikoondis alustas valikturniiri kahe kindla võiduga

Eesti naiste 3x3 korvpallikoondis alistas Tokyo olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiri avapäeval 22 : 6 Sri Lanka ja 20 : 14 Hollandi.

Eesti naiskond mängib sellel nädalal Austrias olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril. Võistlusel osaleb 20 riiki, Eesti kaaslased C-alagrupis on Holland, Valgevene, Ungari ja Sri Lanka. Olümpiapääsme kindlustab koht turniiri kolme parema seas.

Avakohtumises eestlannad Sri Lankale võimalust ei pakkunud ja võitsid matši enne kümneminutilise mänguaja täissaamist seisuga 22 : 6. Kadri-Ann Lass tõi koondise kasuks 11, Anna Gret Asi 6, Merike Anderson 4 ja Jane Svilberg ühe punkti.

Õhtu teises mängus tuli Eestile vastu kogenud ja hea tasemega Holland. Sinisärgid said Andersoni kahe ja Asi kolme silma abil sisse kiire 5 : 1 edu, kuid Holland jõudis peagi ühe punkti kaugusele (10 : 9). Kuid järgmise pooleteist minutiga tegi Eesti 8 : 3 spurdi ja kolm minutit enne matši lõppu oli tablool seis 18 : 12.

Siis mõlemad satsid väsisid ja kahe minuti jooksul korve ei nähtud. Lõppseisu 20 : 14 kindlustasid Andersoni 25 sekundit enne kohtumise lõppu sopsanud vabavisked. 19aastane Asi tõi Eestile 7, mitu keerulist viset tabanud Svilberg 5 ning Lass ja Anderson mõlemad 4 silma.

Tokyo olümpiale pääseb 8 naiskonda, millest neli kohta jagati reitingutabeli alusel. Kolm piletit jagatakse sellel nädalal Grazis toimuval kvalifikatsiooniturniiril. Veerandfinaalidesse pääseb iga grupi kaks parimat, OM-pileti teenivad lõpuks kaks finalisti ja kolmanda koha mängu võitja. Alagrupist edasipääsu korral kohtub Eesti veerandfinaalis A-alagrupi parimatega, kelleks on tõenäoliselt USA, Prantsusmaa või Saksamaa.

Kui eestlannad sellel nädalavahetusel kolme parima sekka ei jõua, siis viimaseks õlekõrreks jääb järgmisel nädalal Ungaris toimuv lisakvalifikatsioon, kus kuue võistkonna seast pääseb Tokyosse ainult võitja. Lisakvalifikatsioonile pääseb Eesti vaid juhul, kui Austrias pääseb kolme sekka kas Holland, Ungari, Itaalia, Jaapan, Iraan või Hiina Taipei.