Foto: PlayStation / Ubisoft / Techland
Esport
28. mai 2021, 11:09

„FAR CRY 6“, uus „HORIZON“, „DYING LIGHT 2“: kõik värsked mänguuudised, mida sa ei pruukinud märgata

Pole teada, millist loogikat kasutades valivad firmad kuupäevi, mil jagatakse uut informatsiooni enda eesootava mängu kohta. Küll aga tundub, et paljud neist on valinud täpselt sama süsteemi, sest miks muidu sai 27. maist päev, mille sisse kõik mänguuudised ära ei tahtnud mahtuda.

Mõned kompaniid andsid juba varakult teada, et end tasub ekraanide ette naelutada, teised tabasid meid aga kui välk selgest taevast. Ühel juhul võeti aga firmalt endalt võimalus, kuna tundliku päästikusõrmega suunamudija ei osanud tõenäoliselt kalendrit kasutada.

Far Cry 6

Ametlikult planeeris Ubisoft „Far Cry 6“ mängupilti tutvustavat videot esitleda 28. mail, ent üks Poola juutuuber suutis enda video netti paisata päev varem. Tundub, et mees sai enda veast kiirelt aru, sest nüüdseks on kõnealune video privaatne, ent paljud silmapaarid said sellele pilgu peale heita.

Need õnnelikud nägid, et seeria kuuendas osas pakutakse mängijale taaskord tonaalselt vastuolulist elamust. Narratiivis möllab kuri ja õel diktaator, ent mängus saab endale kaaslaseks värvata t-särki kandva alligaatori, selga panna vaenlaseid kõrvetava rakett-ranitsa ning tulistada relvaga, mis kasutab laskemoonaks CD-plaate ning mis samal ajal ka muusikat mängib.

Horizon Forbidden West

Sony jagas meiega 14-minutilist videot kolmanda isiku vaates seiklusmärulist „Horizon Forbidden West“. Tegemist on otsese järjega 2017. aastal ilmunud „Horizon Zero Dawn'ile“ (mida mängisime hiljuti isegi koos Roomet Poomiga). Tagasi on südikas peategelane Aloy ning robotite poolt vallutatud postapokalüptiline maailm.

Aastate jooksul on aga Aloy juurde õppinud uusi trikke, mistõttu on võitlus nüüd mitmekülgsem ning abistavate vidinate hulk suurenenud. Ka näitab allolev video, milleks on PlayStation 5 võimeline. Mäng ilmub ka PS4 peal ja kuigi teoreetiliselt peaks see meieni jõudma juba käesoleval aastal, siis ilmumiskuupäeva meiega praegu veel ei jagatud.

Dying Light 2 Stay Human

Üksikisikuvaates „Dying Light 2“ ilmumist on korduvalt edasi lükatud, ent nüüd tundub, et arendaja Techland on valmis seda kõigiga jagama. Tegemist on järjega 2015. aastal ilmunud esimesele osale. Uue teose tegevus leiab aset 15 aastat peale eelmist episoodi. Teine osa toob endaga kaasa mitmeid uuendusi, ent üks element on jäänud samaks – maailma valitsevad elavate surnute hordid.

Jätkuvalt on aukohal hiiglasliku linna varemetes ringi parkuurimine. Samuti tuleb arvestada, et päeva vahetumine ööks toob endaga kaasa uusi ja hirmuäratavaid ohtusid. Vähemalt teoorias peaksid paljud mängija tehtud valikud mõjutama maailma ning narratiivi. Kõik see selgub juba tänavu, nimelt jõuab mäng meieni 7. detsembril.

Siil Sonic

Mängukompanii Sega suurimaks kingiks inimkonnale on nende de facto maskott – äärmiselt kiiresti liduv sinine siil Sonic. Aastate jooksul on mängureid kostitatud arvukate teostega, osad paremad kui teised. Sarja 30. sünnipäeva puhul kostitati meid mitme uudisega.

Esmalt antakse välja 2010. aastal ilmunud „Sonic Colors“ uuendatud versioon (ilmub 7. septembril). Samuti tuuakse turule „Sonic Origins“ kollektsioon, mis sisaldab endas seeria esimesi mänge (täpsemalt viite neist). Ka jõuab sinine siilipoiss paljudesse teistesse Sega mängudesse. Tagatipuks anti teada, et 2022. aastal kostitatakse sarja fänne uhiuue osaga.

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

Õudusmängude sari „The Dark Pictures Anthology“ sai alguse 2019. aastal ning praeguseks on selles ilmunud kaks episoodi: „Man of Medan“ ning mullune „Little Hope“. Seeria järgmine sissekanne kannab aga alapealkirja „House of Ashes“ ning peaks meieni jõudma veel selle aasta sees.

Uus Nintendo Switch

Me oleme Õhtuleht Esport veergudel juba varemgi kirjutanud, et sahinate kohaselt plaanib Nintendo üsna pea turule tuua uue ja võimsama Nintendo Switch konsooli. Värskemate raportite kohaselt on seadme väljakuulutamine aga päevade küsimus, kuna paljud arendajad soovivad tutvustada enda mänge E3 messil ning seda just uue riistvara võtmes. Artikli kirjutamise hetkel pole Nintendo ametlikku kommentaari andnud.