Bam Adebayo (vasakul) maadlemas Giannis Antetokounmpoga.

Foto: USA TODAY/Scanpix
Korvpall
28. mai 2021, 10:16

Bucks on võidu kaugusel edasipääsust, Lakers ja Nuggets läksid seeriaid juhtima

Korvpalliliiga alistas Milwaukee Bucks kolmandat korda Miami Heati, Los Angeles Lakers ja Denver Nuggets asusid aga oma seeriat juhtima 2 : 1

Möödunud suvel alistas Heat idakonverentsi poolfinaalis Bucksi 4 : 1, kuid tänavu on viimased võtmas revanši. Idakonverentsi kolmanda asetusega Bucks tegi möödunud ööl Miamiga sotid selgeks teise poolaja alguses, lõpuks võtsid nad kindla 113 : 84 võidu.

Bucksi eest viskasid Khris Middleton 22, Jrue Holiday 19 ja Giannis Antetokounmpo 17 punkti. Viimased kaks said kirja ka kaksikduubli, kui Holiday jagas 12 korvisöötu ning Antetokounmpo noppis 17 lauapalli. Möödunud hooajal NBA finaalis Lakersile kaotanud Miami resultatiivseim oli Jimmy Butler 19 silmaga.

Läbi play-in turniiri sõelmängudele pääsenud Los Angeles Lakers alistas Phoenix Sunsi 109 : 95 ning asus seeriat 2 : 1 juhtima. Valitseva NBA meistri ridades särasid Anthony Davis ja LeBron James, kes kogusid vastavalt 34 ja 21 punkti, Sunsi resultatiivseim oli 22 sanga ja 11 lauapalliga Deandre Ayton.

2 : 1 edu sai sisse ka Denver Nuggets, kes alistas õhtu tasavägiseimas mängus Portland Trail Blazersi 120 : 115. Võitjate parimana viskas Nikola Jokic 36 punkti, võttis 11 lauapalli ja jagas viis söötu, kaotajate ridades säras 37 silmaga Dame Lillard.

Ülejäänud paarides on seni peetud kaks kohtumist.