„Näitasime Portugali kruusal head kiirust, mistõttu loodame Itaalias taas võidu eest heidelda,“ ütles Ott Tänak Sardiinia ralli eel.

Foto: Hyundai Motorsport GmbH
WRC
28. mai 2021, 12:58

Hyundai sõitjad pakatavad Sardiinia ralli eel enesekindlusest. Tänak: loodame Itaalias võidu eest heidelda (2)

Järgmisel nädalavahetusel sõidetakse Sardiinias autoralli MM-hooaja viies etapp. Hyundai meeskond läheb ebaõnnestunud Portugali ralli järel tegema vigade parandust.

„Sardiinias on meie selge eesmärk võit, millega soovime tasa teha ebaõnnestumise Portugalis,“ ütles Hyundai tiimipealik Andrea Adamo pressiteenituse vahendusel. „Minu inimesed on viimastel kuudel palehigis töötanud, et Hyundai i20 Coupe rallimasin tõuseks taas tippu. Näitasime Portugalis, et meil on kiirust, nüüd vajame eesmärkide saavutamiseks üht probleemivaba nädalavahetust. MM-hooaeg pole kaugeltki läbi ja jätkame võitlust.“

Portugali ralli ebaõnnestus nii Ott Tänakul kui Thierry Neuvillel, kes pidid etapi katkestama. Mehed said küll silmad kirja punktikatsel, kuid see oli väike lohutus, sest MM-sarja kokkuvõttes said Toyota mehed suure edu.

Sõitjate arvestuses on kaksikjuhtimine Toyotal, kui Sebastien Ogier’l on koos 79 ja Elfyn Evansil 77 silma. Neuville jääb liidrist maha 22 ja Tänak 34 punktiga. Tootjate tabelis on Toyotal 183 ja Hyundail 146 punkti.

Tänak tunnistas, et Sardiinia ralli on hooaja üks raskeim etapp. „Kiiruskatsed võivad muutuda väga karmiks, sest teele satuvad kivid. Ees ootab kõva väljakutse. Olukorras, kus võistleme tänavu uute rehvidega, tuleb eriti palju avastamist. Näitasime Portugali kruusal head kiirust, mistõttu loodame Itaalias taas võidu eest heidelda,“ rääkis 2019. hooaja maailmameister.

Neuville tõi välja, et Hyundai on Sardiinias olnud alati tugev. Meeskond on seal viimasest viiest etapist võitnud neli, nende täiusliku saldo rikkus 2017. aastal just Tänak, kes toona roolis Ford Fiestat.

„Nii mõnigi meist on selle etapi võitnud ja loodame ka nüüd poodiumi kõrgeimale astmele astuda,“ lausus belglane. „Sel aastal tehti rallil mõned muudatused, aga üldjoones on katsed enam-vähem samad. Kindlasti on see keeruline etapp, kuid loodetavasti suudame ilusas ilmas teha tugeva tulemuse.“

Dani Sordo Portugali ralli poodiumil

Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai tehasetiimi ainus õnnestuja Portugali rallil oli Dani Sordo, kes lõpetas etapi teisel kohal. 38aastane hispaanlane läheb ühe soosikuna ka Sardiinasse, sest ta võitis ralli 2019. ja 2020. aastal.

„Naudin väga seal sõitmist. Lisaks annab mulle eelise avapäeva stardipositsioon. Tore oli Portugalis poodiumile jõuda, aga Sardiinias võitlen võidu eest,“ pakatas Sordo enesekindlusest.