Sebastien Ogier (paremal).

Foto: AFP/Scanpix
WRC
28. mai 2021, 20:16

Ogier: Sardiinia ralli on keeruline, kuid mul on hea meel, et MM-sarja juhin

Tiitlikaitsja Sebastien Ogier läheb Sardiinia rallile liidrina, mis tähendab, et tal tuleb taas esimesena rajale minna. Kuigi see teeb Toyota piloodile etapi keerulisemaks, on tal siiski hea meel, et ta üldarvestuses esimene on.

Nelja etapi järel on Ogier'l koos 79 punkti. Talle järgneb tiimikaaslane Elfyn Evans 77 silmaga. Hyundai piloodid Thierry Neuville (57) ja Ott Tänak (45) on vastavalt kolmandal ja neljandal kohal.

„Sardiinia ralli on kindlasti taas keeruline, kuna pean sarnaselt Portugali etapile esimesena startima. Kuid ausalt öeldes olen õnnelik, et MM-sarja juhin. Püüan alati võimalikult palju punkte koguda ja see on ka Sardiinias eesmärgiks. Portugalis saavutatud tulemus oli positiivne, kuigi ma polnud kiirusega rahul. Aga sõitsime kruusal esmakordselt uute rehvidega ja loodetavasti sel etapil oleme juba paremad,“ sõnas Ogier meeskonna pressiteate vahendusel.

Tiimikaaslane Kalle Rovanperä, kes kahe esimese etapi järel MM-sarja juhtis, on langenud viiendaks (41 punkti). Viimaselt kahelt rallilt kokku vaid kaks punkti teeninud soomlane loodab, et Sardiinias õnnestub tal tugev sõit teha.

„Pärast Portugali rallit loodan, et Sardiinias läheb paremini. Katsed on seal üsna nõudlikud ja ma pole kindel, kas need mu stiilile sobivad, kuigi võitsin seal 2019. aastal WRC2 sarjas etapi. Eelmisel aastal oli see meile keeruline, kuid tahan väga sel korral paremini sõita ja suuremat kiirust näidata. Olen ettevalmistuse käigus juba kiiruskatsete kohta õppinud,“ lausus Rovanperä.

Sardiinia ralli toimub 3. - 6. juunini.