Levadia väravavaht Karl Andre Vallner aitas mitme hea tõrjega Legioni vastu eduseisu kaitsta.

Foto: Martin Ahven
Jalgpall
29. mai 2021, 21:06

HULL MÄNG! Kaks punast teeninud Levadia oleks peaaegu 3 : 0 edu maha mänginud (1)

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel tiitli peale mängivad FC Flora, Paide linnameeskond ja FCI Levadia teenisid 16. voorus võidulisa.

Kõige sündmusterohkemaks kujunes Levadia ja Tallinna Legioni duell TNTK staadionil, mille Levadia lõpetas üheksa mehega, kuid võitis 3 : 2.

Esimese poolaja põhjal näis, et Levadia kruiisib rutiinse võiduni, sest Robert Kirsi lähilöök 12. minutil ja Zakaria Beglarišvili penalti 43. minutil viisid värske karikavõitja vaheajaks 2 : 0 juhtima. Aga teisel poolajal hakkas juhtuma.

Esmalt teenis keskkaitsja Anton Tolordava kiirelt kaks kollast kaarti ja läks 53. minutil duši alla. Ometi suutis vähemuses Levadia 60. minutil veel kolmandagi palli Legioni võrku lüüa, kui Mark Oliver Roosnupp lõpetas kiire vasturünnaku kauni ja täpse kauglöögiga.

Möödus vaid kaks minutit, kui Levadia jäi üheksakesi ja Legioni lootus tärkas taas. Seekord teenis otse punase kaardi 19aastane serblane Luka Lukovic, kes oli vaid viis minutit varem tulnud platsile Tolordavast tühjaks jäänud kohta lappima. Kusjuures see oli tema debüüt Eesti Premium liigas… Eemaldamise põhjustas see, et ta surus jooksuduellis küünarnuki Aleksandr Šapovalovi kõripiirkonda.

Niisiis jäi Legionil ümmarguselt 30 minutit aega, et arvulise ülekaalu abil 0 : 3 kaotusseisust välja tulla. Kuivõrd pingilt polnud rohkem kaitsjaid võtta, saatsid Levadia treenerid sinna Bogdan Vaštšuki.

Legioni surve kandis esimest korda vilja 72. minutil, kui Sander Puri suunas äärelt tulnud tsenderduse peaga väravasse, ja teist korda 79. minutil, kui kaugelt skooris Igor Košman. Ent enamat nad täna ei suutnud, nii sai Levadia tabelisse erakordselt keerulise, aga seda magusama võidu.

Paide teenis päeval Narvas raske 1 : 0 võidu sealse Transi üle. Kohtumise ainsa värava lõi 84. minutil Karl Mööl, kes suunas võrku nurgalöögist tulnud palli.

Kui hooaja alguses töötas Paide mängumasin vingelt, siis mais saabus mõõn. Kõigepealt viigistati 2 : 2 Kuressaarega, seejärel kaotati 1 : 2 Levadiale, väravateta viik tehti Nõmme Kaljuga ning alistuti 0 : 1 ka Viljandile. Nüüd on siiski tabelisse saadud järjepanu kaks võitu Pärnu ja Narva üle. 

Raskusi on tekkinud väravate löömisega ning kaaslased ei leia enam nii palju üles Henri Anieri, kes hooaja alguses skooris igas matšis. Viimases seitsmes mängus on koondise ründaja skoorinud vaid korra, kaotusmängus Levadia vastu. 

„Maikuu on raske meile kõigile,“ ütles Anier Soccernet.ee otseülekandes. „Kõik on näinud, et mängud pole nii hästi läinud või sujunud, kui oleksime tahtnud. Aga see on jalgpall: üles ja alla...“

Transi puhul tuleb välja tuua, et Paide vastu tehti südi mäng ning korduvalt oldi lähedal ka väravale. Ometi on neilgi käsil keeruline kuu: viimasest viiest kohtumisest on teenitud neli kaotust ja üks võit.

„Usun, et esimesel poolajal oli meil rohkem võimalusi, latt ja post kõlisesid,“ tõdes Transi puurivaht Richard Aland Soccernet.ee otseülekandes. „Lõpus oli standardi järgne olukord ning lükati sisse. Läks niipidi.“

Kolm tundi hiljem Lillekülas alanud mängus alistas Flora 3 : 0 Viljandi Tuleviku. Esimene poolaeg möödus võimalustevaeselt, kuid Flora juhtis vaheajaks tänu Henri Välja 31. minuti penaltile 1 : 0. Keskkaitsja Henrik Pürg lisas 55. minutil teise ja vahetusest sekkunud Rauno Sappinen 72. minutil kolmanda värava. Lisaks Sappinenile sai kergema tööpäeva ehk võimaluse pingilt sekkuda Konstantin Vassiljev.

Peale kaotuse võib Tuleviku fännidele muret valmistada Herol Riibergi tervis, sest ta lahkus 29. minutil platsilt longates. Kui tõsine vigastus teda tabas, pole praegu teada.

Standings provided by SofaScore LiveScore