Jason Dupasquier toimetati õnnetuse järel helikopteriga Firenze haiglasse, kus ta aga täna suri.

Foto: AFP/Scanpix
Auto-Moto uudised
30. mai 2021, 13:42

TRAGÖÖDIA: MotoGP MM-etapil hukkus noor Šveitsi tsiklimees

Itaalias Mugellos sõidetaval mootorrataste ringrajasõidu MM-etapil hukkus 19aastane šveitslane Jason Dupasquier. Eilses kvalifikatsioonis jaapanlasele Ayumu Sasakile otsa sõitnud Dupasquier võitles õnnetuse järel Firenze haiglas elu eest, kuid nüüd anti teada, et noormeest enam meie seas ei ole.

Moto3 klassi kvalifikatsiooni teise sessiooni lõpus aset leinud kokkupõrke tagajärjel tegi karmi kukkumise ka Sasaki, ent tema pääses avariist vaid ehmatusega. Seevastu Dupasquier'i puhul oli kohe selge, et asi on tõsine.

Ta transporditi helikopteriga Firenze haiglasse, kus selgus, et ta sai eluohtlikke vigastusi mitmetesse kehapiirkondadesse. Ajalehe Gazzetta dello Sport andmetel sai noormees eriti tõsiseid vigastusi pea piirkonda. Öösel tehti talle rinnapiirkonna operatsioon, kuid samas raporteeris AFP, et noormehel on raske ajukahjustus ja ta jääb väga raskes seisus intensiivravisse.

Paraku olid vigastused nii rängad, et täna päeval šveitslane haiglas suri.

Dupasquier debüteeris Moto3 klassis eelmisel aastal. Tänavu hoidis ta MM-sarjas viie etapi järel kümnendat kohta, tema parimaks tulemuseks oli Hispaania GP seitsmes koht.

Šveitslase meeskond Pruestel GP andis juba enne kurbi uudiseid teada, et Mugello põhisõidul nad Dupasquier' õnnetuse tõttu ei osale.