Foto: Aldo Luud
Võrkpall
30. mai 2021, 21:19

Lisatud Oliver Venno kommentaar!

GALERII | Võrkpallikoondis alistas viiegeimilises lahingus Belgia

Eesti võrkpallikoondis läks täna kuldliigas vastamisi Belgiaga ja raskes lahingus saadi kirja 3 : 2 võit.

Seni mõlemad mängud võitnud Eesti jäi täna samas seisus olnud Belgia vastu kohe tagaajaja rolli ja numbrid tablool näitasid ühel hetkel meie poolt nii seisu 8 : 14 kui 17 : 20, geimi lõpuks kirjutasid belglased tabelissse võidu numbritega 25 : 20.

Teises geimis tegi Eesti peatreener Cedric Enard vangerdusi ja platsile tulid sidemängija Robert Viiber ja ülikogenud Oliver Venno. Endiselt oli aga Eesti algusest peale tagaajaja rollis ning kuigi püsiti tublilt Belgia kannul, tuli lõpuks vastu võtta taas 20 : 25 kaotus.

Kolmandat geimi läksid eestlased vedama ja kuigi seisul 17 : 5 oldi väga veenvas eduseisus, anti geimi teises pooles punkte ka külalistele. Lõpuks suudeti siiski geim enda kasuks kallutada skooriga 25 : 19.

Neljandas geimis oli Eesti 10 : 7 juhtimas, kuid geimi teises pooles mängiti punkt-punktis. Eestil õnnestus geim 25 : 21 võita ja nii jõuti otsustavasse viiendasse vaatusesse. Põneva lõpplahenduse võitis kokkuvõttes 18 : 16 Eesti ja nii kuulus kogu mäng meie meestele seisuga 3 : 2.

Eesti parimana tõi Oliver Venno 23 punkti, 16 lisas Märt Tammearu. Belgia topskooreriks oli 24 silma toonud Sam Deroo. „Algul ei saanud vedama, pärast ei saanud pidama,“ rääkis kohtumise järel Venno. „Alguses tundus kõrvalt, et meie mehed olid uimased, aga kui treener tegi põhimõtteliselt kogu algkoosseisu muudatuse (teises geimis- toim), siis saime värsket energiat,“ lisas ta.

Kuigi Venno paugutas täna Eesti poolt 23 punkti, tunnistas ta, et pole hetkel üleliia heas vormis: „Kiita polnud. Oli üllatus, et nii hästi välja tuli, sest trenni põhjal oli mu esitus ikka üsna krobeline.“

Kui kahel eelneval päeval kandis põhilise sidemängija rolli Renet Vanker, siis täna anti alates teises geimist see roll Robert Viiberile. „Ta oli täitsa tubli. Klapp on juba enam-vähem,“ jagas kogenud Venno koondisekaaslasele kiitust.

Nädalavahetuse kokkuvõtteks sõnas meie diagonaalründaja, et kolme võiduga võib rahule jääda. „Nädalavahetus oli edukas, lõpetasime ju esimesel kohal. Eks selle võrra on veidike lihtsam Lätti minna, aga ka seal tuleb ennast ikkagi kõvasti proovile panna. Loomulikult tahaksime alagrupist edasi pääseda finaalturniirile, aga seda ei julge ette ennustada,“ lisas Venno.