Foto: youtube.com/c/dream
Esport
31. mai 2021, 15:34

Populaarne juutuuber tunnistas üles, et tema varasemad saavutused sündisid läbi pettuse

Viimaste aastate üheks populaarseimaks youtuber'iks tõusnud Dream sattus 2020. aasta lõpus skandaalide keskmesse. Nimelt on noormees kätt proovinud ka mängude kiirläbimisega. Tema saavutused pandi aga kahtluse alla ning väideti, et mees on teinud sohki.

Nimelt tegi üks kiirläbimisrekordeid haldava veebilehe Speedrun.com haldajatest video, milles väitis, et Dreami „Minecrafti“ rekordid võivad olla sündinud ebaausal teel. Täpsemalt toodi matemaatiliselt välja, kuidas mängu võitmiseks vajalike materjalide saamine teatud tempos on põhimõtteliselt võimatu.

Dream eitas süüdistusi pikalt. Ühel hetkel kutsus juutuuber appi lausa astrofüüsiku, kes aitaks tal süütust tõestada. Nüüd, pea pool aastat hiljem on Dream aga alla vandunud ning tunnistanud (praeguseks Twitterist eemaldatud postituses), et tema kiirläbimisrekordid polnud läbinisti ausad, vahendab The Gamer.

Küll aga väidab noormees, et ei teinud seda tahtlikult. Nimelt ei olnud ta välja lülitanud modifikatsiooni, mis vajalike esemeste leidmise hõlpsamaks teeb. Dreami sõnul ei teadnud ta, et seda tuleb teha käsitsi.

Dream vabandab ka selle eest, kuidas esialgu käitus ning süüdistustele vastas. „See oli minust kohutavalt rumal,“ kirjutas ta. „Olin hirmul ja stressis ning ütlesin ja käitusin ebaviisakalt. Kahetsen seda väga ja soovin, et oleksin suutnud rahu säilitada.“