Dmitri Orlov ja Henrik Tommernes

Foto: AP/Scanpix
Talisport
31. mai 2021, 23:07

Negatiivne ajalugu tehtud: Venemaa hokimehed lõid Rootsi MMil auti (2)

Lätis peetaval üllatusterohkel jäähoki MMil sai täna õhtul üks suurüllatus ametlikuks — maailma ühel tugevaimal hokimaal Rootsil veerandfinaalidesse asja pole.

Rootsi pidi oma alagrupi viimases mängus kindlasti alistama neutraalse lipu all mängiva Venemaa ja kuigi kohtumist mindi esimesel kolmandikul 1:0 juhtima, siis viimasel kolmandikul läksid venelased omakorda 2:1 ette. Rootslased küll veel viigistasid, ent lisaajale järgnenud karistusvisete seerias olid venelased paremad.

Kuna Rootsil on kõik kohtumised peetud ja nad asuvad alles viiendal tabelireal, siis on nende jaoks turniir lõppenud. A-alagruppi juhivad venelased 14 silmaga, Šveitsil ja Slovakkial on koos 12 ja täna lisaajal Taani alistanud Tšehhil 10 silma. Ka Rootsil on koos 10 silma, ent omavahelises mängus jäid tšehhid peale.

Rootsi tegi negatiivset ajalugu, sest kunagi varem polnud nad MMi veerandfinaalidest välja jäänud.

B-alagrupis alistas USA täna 2:0 Saksamaa ja Norra 3:1 senise üllataja Kasahstani. Homsetes põnevuskohtumistes lähevad vastamisi Kanada—Soome ja Saksamaa—Läti. Nii kanadalastel kui lätlastel on vaja võita, et edasipääsu jahtida.