Naomi Osaka

Foto: ZUMApress/Scanpix
Tennis
1. juuni 2021, 09:46

Skandaali sattunud Naomi Osaka loobus Prantsusmaa lahtistel edasi mängimisest

Maailma teine reket Naomi Osaka teatas esmaspäeval sotsiaalmeedias, et jätab Prantsusmaa lahtiste tenniseturniiri pooleli.

„Turniiri, teiste mängijate ja minu enda heaolu jaoks on parim, kui ma edasistest mängudest loobun, et kõik saaksid taas Pariisis tennisele keskenduda,“ kirjutas Osaka Twitteri pikas sõnumis.

Jaapanlanna alistas pühapäeval turniiri avaringis rumeenlanna Patricia Tigi, kuid võidu järel ei ilmunud ajakirjanike ette. Korraldajad määrasid maailma teisele reketile 15 000 dollari suuruse trahvi. Kõik nelja suure slämmi turniiri juhid avaldasid meedias seepeale ühispöördumise, kus teda ähvardati muuhulgas turniirilt eemaldamise ja võimalike võistluskeeldudega.

Osaka sõnul ei soovinud ta sellist tähelepanu. „Möönan, et mu ajastus polnud ideaalne ja mu sõnum võinuks olla selgem. Kindlasti ei taha ma vaimse tervise tähtsust kahandada ja ausalt öeldes olen alates 2018. aasta USA lahtistest võidelnud depressiooniga. See kõik on minu jaoks olnud keeruline,“ jätkas tennisist sotsiaalmeedias.

Kahekordse Austraalia ja USA lahtise võitja väitel tundis ta juba enne Prantsusmaa turniiri ärevust, mistap jättis naine vahele ka võistlusele eelnenud pressiüritused. 

„Kõik kes mind tunnevad, teavad, et olen introvert. Sageli kannan turniiridel sotsiaalse ärevuse leevendamiseks kõrvaklappe. Tennisereporterid on olnud alati minu vastu lahked, aga ma pole lihtsalt loomu poolest hea esineja. Mul tekivad tohutud ärevuslained ja närvilisus, kui pean rääkima meediaga,“ lisas ta.

Osaka sõnul kavatseb ta mängudest teha pausi ja soovib arutada erinevate turniiri korraldajatega, kuidas saaks mängijate, meedia ja fännide suhtlust kõigi osapoolte jaoks mugavamaks muuta.

Prantsusmaa tenniseliidu president Gilles Moretton luges pärast Osaka teadet meediale ette lühikese avalduse, kuid ei vastanud hilisematele täpsustavatele küsimustele. „Esiteks on meil kahju ja kurb Naomi Osaka pärast. Naomi lahkumine Roland Garrosist on kahetsusväärne. Soovime talle kõike parimat ja kiiret taastumist ning ootame Naomit osalema järgmisel aastal. Nagu kõik suure slämmi, WTA, ATP ja ITFi turniirid, oleme meiega jätkuvalt pühendunud kõigi sportlaste heaolule,“ ütles ta.

Osaka sai avalikke toetavad sõnumeid muuhulgas Coco Gauffilt, Martina Navratilovalt ja Serena Williamsilt. Jaapanlanna otsus tähendab, et rumeenlanna Ana Bogdan pääseb ilma mänguta kolmandasse ringi