Pettunud Läti koondislased.

Foto: Sergei Grits
Jäähoki
2. juuni 2021, 09:28

Lätlased jäid kodusel MMil edasipääsust ilma

Jäähoki MMil peeti eile viimased alagrupimängud ning selgusid kõik edasipääsejad.

A-alagrupis läks Šveits esimesel kolmandikul Suurbritannia vastu 2 : 1 juhtima, teise kolmandiku järel oldi ees 6 : 2. Kuigi Suurbritannia viskas viimase vaatuse jooksul ühe värava tagasi, ei päästnud see neid 3 : 6 kaotusest.

Teistes A-alagrupi kohtumistes alistasid tšehhid 7 : 3 Slovakkia ja Venemaa esindus võitis 6 : 0 valgevenelasi.

Alagrupi lõpetas 17 punkti ja esikohaga Venemaa, teisena pääses edasi 15 silma kogunud Šveits. Lisaks kindlustasid koha veerandfinaalides ka tšehhid (13 punkti) ja slovakid (12 silma). Esimesena jäi edasipääsust ilma Rootsi koondis.

B-alagrupis vajasid Kanada ja Soome võitja selgitamiseks lisaaega ja karistusviskeid. Nimelt lõpetati normaalaeg 2 : 2 viigiseisul ja kuna lisaajal kumbki meeskond skoori teha ei suutnud, asutigi karistusvisete juurde. Seal jäid kokkuvõttes 3 : 2 peale soomlased.

USA võitis omakorda 4 :2 Itaaliat ning võõrustajamaa Läti kaotas 1 : 2 Saksamaale. Üheksa punkti kogunud lätlased saavutasid alagrupis kuuenda koha ja seega veerandfinaali ei jõudnud. B-alagrupis kogus USA parimana 18 punkti, soomlased jäid 17 silmaga teiseks, sakslased said kolmanda kirja 12 punkti ja viimasena pääses 10 punktiga edasi Kanada.

Täna on MMil puhkepäev, veerandfinaalid algavad homme. Paarid on järgnevad: Šveits vs Saksamaa, USA vs Slovakkia, Venemaa vs Kanada, Soome vs Tšehhi.