Kalle Rovanperä Portugali rallil

Foto: AFP/Scanpix
WRC
2. juuni 2021, 21:06

Kalle Rovanperä võttis Portugalis vastu raske otsuse, et päästa Sardiinia

Portugali ralli teise võistluspäeva eelviimasel kiiruskatsel pidi Ott Tänak (Hyundai) teatavasti katkestama, et samal ajal ei jõudnud Kalle Rovanperä (Toyota) isegi kiiruskatse starti. Nüüdseks on selgunud, miks 20aastane soomlane ülesõidul ühtäkki otsa ringi pööras ja tehnilisele alale tagasi suundus.

Väidetavalt tunnetas soomlane vedrustusprobleeme ja konsulteerinuna tiimiga otsustas ta Portugali etapi Sardiinia ralli nimel katkestada.

„Kalle saatis meile auto olukorrast pilte ning meie pidime hinnangu andma,“ rääkis Toyota tehniline direktor Tom Fowler portaalile DirtFish. „See otsus ei mõjutanud ainult Portugali vaid ka Sardiiniat. Portugalis edasi sõitmine ja auto kahjustamine võinuks tähendada, et me ei saa Sardiiniaks autot perfektsesse konditsiooni.“

Fowleri sõnul tähendanuks probleemi süvenemine, et nad pidanuks terve auto saatma Soomesse, kus asub Toyota meeskonna baas ning seejärel taas Portugali.

„Vähemalt viie päeva pikkune reis Soome, et saada masin valmis,“ tõi Fowler välja suure potentsiaalse ajakulu.

Portugali ralli võitis Elfyn Evans (Toyota), kes edestas Dani Sordot (Hyundai) ja Sebastien Ogier'd. MM-sarja juhib Ogier 79 punktiga, kellele järgnevad Evans (77), Thiuerry Neuville (Hyundai) 57 ja Tänak 45 silmaga.

Sardiinia ralli sõidetakse sel nädalal.