Lim Hyo-jun.

Foto: JAVIER SORIANO/Scanpix
Kõmu
3. juuni 2021, 11:52

Koondisekaaslasel püksid maha kiskunud olümpiavõitja mõisteti õigeks (1)

Portaal insidethegames.biz teatas, et Lõuna-Korea ülemkohus mõistis õigeks olümpiavõitja Lim Hyo-juni, kes varasemalt sai karistada selle eest, et paljastas koondisekaaslase privaatsed kehaosad.

Lim võitis Pyeongchangi olümpiamängudel kiiruisutamises 1500 meetri distantsil kulla ja 500 meetri distantsil pronksi. Tal on ette näidata mitmeid kuldseid ja hõbedasi medaleid ka maailmameistrivõistlustelt, kuid lisaks sportlikele saavutustele on mees kuulsaks saanud muudelgi põhjustel.

Nimelt korraldas ta 2019. aastal intsidendi, kus tõmbas nooremal meessoost koondisekaaslasel naissoost kolleegide ees püksid maha. Lim ei ole juhtunut eiranud, kuid on väitnud, et tegemist oli nalja, mitte pahatahtliku teoga. Selgitustest hoolimata mõistis Souli kohus ta mullu seksuaalses ahistamises süüdi ja määras 2300 euro suuruse trahvi. Lisaks pidi Lim läbima 40tunnise seksuaalkurjategijatele mõeldud koolituse. Eraldi karistuse määras naljavennast olümpiavõitjale Korea uisuliit, mille otsuse järgi ei tohtinud Lim aasta aega uisutamisega tegeleda.

Nüüdseks on varasem kohtuotsus aga ümber muudetud, sest Lõuna-Korea ülemkohus leidis, et juhtunu näol oli tegu lihtsalt trennieelse naljatlemisega, kus valitses sõbralik õhkkond. Otsuse muutmine suurendab Limi võimalusi pääseda järgmise aasta olümpiamängudele, kus ta võib aga esindada hoopis Hiinat, sest märtsis taotles ta selleks Hiina kodakondsust.

Korea uisuliit on viimastel aegadel olnud ka mitmete teiste skandaalide keskel. Neist kõige tõsisemaks võib pidada juhtumit, kus koondise endine treener Cho Jae-beom mõisteti süüdi olümpiavõitja Shim Suk-hee seksuaalses ahistamises. Hetkel 24aastane Shim võitis kullad nii 2014. aasta Sotši OMilt kui 2018. aasta Pyeongchangi olümpiamängudelt, kuid hiljem selgusid selle varjus tema hirmsad kannatused, kuna Cho oli teda mitmel korral füüsiliselt ära kasutanud ja ahistanud. Koondise endine loots mõisteti selle eest 18 kuuks vangi.