Kalle Rovanperä

Foto: Mari Luud
WRC
3. juuni 2021, 14:47

Testikatse algusest puudunud Rovanperä sattus kohtunike uurimise alla (3)

Soomlane Kalle Rovanperä ei startinud tänasel Sardiinia ralli testikatsel õigel ajal ja sattus seetõttu kohtunike huviorbiiti.

Täna hommikul oli homse esimese rallipäeva eel kavas testikatse. Toyota masinas istuv Rovanperä sõitis sarnaselt konkurentidega testikatse alguspunkti, kuid pöördus seejärel enne katsele minekut tagasi hooldusalasse.

Soome väljaanne Iltalehti vahendas ühe rallifännide portaali infot ja kohtunike poolt väljastatud protokolli, kus Toyota tiimi spordidirektor Kaj Linström selgitas, et viis minutit enne testikatse kontrollpunkti tähtaega võttis Rovanperä ekipaaž temaga ühendust ja teatas tehnilistest probleemidest. Nimelt olevat neile muret teinud roolivõimendi, mis kohati ei võimaldanud üldse rooli keerata.

Lindström informeeris probleemist peakohtunikku ja soomlaste masinale anti juhised naasta hooldusalasse, sest võistluste inseneride hinnangu kohaselt poleks nad suutnud testikatset turvaliselt läbida. Kui Toyota spordidirektor parajasti neid selgitusi peakohtunikule jagas, oli Rovanperä juba tagasiteel hooldusalasse. Hiljem läbis ta testikatse kohustuslikul kolmel korral ja sai parima tulemusena kirja aja 1.52,4. See oli tänase päeva seitsmes tulemus.

Kohtunike otsusega Rovanperä suhtes karistusi ei rakendata.