Teemu Suninen

Foto: Mari Luud
WRC
4. juuni 2021, 09:02

Pika pausi järel WRC-masina rooli naasnud Suninen: pean selle olukorraga lihtsalt leppima

Kolmekuuse pausi järel pääseb taas M-Spordi Ford Fiesta WRC auto rooli põhjanaaber Teemu Suninen. Soomlase seis on keeruline, sest ühest küljest peab näitama kiirust, kuid teisalt pole piloot Pirelli kruusarehvidega läbinud ühtegi võistluskilomeetrit.

Viimati võistles Suninen Ford Fiesta WRCga veebruari lõpus Rovaniemi ümbruses toimunud lumerallil. Möödunud Horvaatia ja Portugali etapid läbis ta Fiesta Rally2 masinaga.

„Lähtekoht on selles mõttes väljakutse. Meil on sellel rallil alati hästi läinud, kuid me pole uute kruusarehvidega meetritki läbinud. Õppimist jagub,“ ütles 2019. aastal Sardiinias teisena ja möödunud hooajal viiendana lõpetanud Suninen põhjanaabrite portaalile rallit.fi.

Mees vihjas sellele, et enne neljapäevast testikatset istus ta WRC-masina roolis kolm kuud tagasi. Siiski on tal siht selge. „Tahan taas olla meeskonna kiireim sõitja, nagu olen olnud mitmel võistlusel. Väga hea tulemus võiks olla nelja parema hulka pääsemine,“ jätkas ta võistluse eel.

Kui ülejäänud ralliässad said kaks nädalat tagasi Portugalis uute Pirelli rehvidega võitluskogemust, siis Suninen hakkab nendega läbima esimesi võistluskilomeetreid. 

„Eks pean selle olukorraga lihtsalt leppima. Inimesed ootavad minult siin palju, kuid tuleb meeles pidada, et ma pole saanud testida. Proovin võtta olukorrast maksimumi. Kui saan hea tunde kätte, siis lähen vajutama ja sõitma kõrgele kohale,“ lausus 27aastane Suninen. 

Kui M-Spordi üks WRC-masin on briti Gus Greensmithi käsutuses, siis teist autot jagab Suninen prantslase Adrien Fourmaux'ga. Soomlase tänavune kalender pole siiani selge, kuid on teada, et järgmisel MM-etapil Keenias on WRC-auto roolis taas Fourmaux.

Suninen peab Safari rallil leppima taaskord lahjema klassi Fordiga. „Sellest on kahju, et ma ei saa sõita WRC-autoga. Aga peab meeles pidama, et kokkulepe oligi kuuel WRC-võistlusel osalemine. Selle lisanduvad sõidud WRC2 klassis on vaid boonus. Autosse istumine on alati hea asi,“ rõhutas Suninen.