LeBron Jamesi hooaeg sai läbi

Foto: AP/Scanpix
Korvpall
4. juuni 2021, 11:27

VIDEO | Tiitlikaitsja Los Angeles Lakers kukkus NBAs konkurentsist

Korvpalliliigas NBAs sai läbi Los Angeles Lakersi hooaeg. Kohamängude läänekonverentsi esimese ringi kuuendas matšis jäid nad 100 : 113 alla Phoenix Sunsile, kogu seeria kaotasid tiitlikaitsjad 2 : 4.

Möödunud hooajal NBAs nelja parima sekka jõudnud tiimid tänavu suurt edu ei saavutanud. Kui eelmisel aastal idakonverentsi finaali jõudnud Miami Heat kaotas sel hooajal 0 : 4 Milwaukee Bucksile ning Boston Celtics 1 : 4 Brooklyn Netsile, siis läbi sai ka tiitlikaitsja Los Angeles Lakersi teekond.

Lakersi hooajale pani põntsu nende superstaari Anthony Davise kubemelihase vigastus. Los Angeles juhtis seeriat 2 : 1, kuid neljandas matšis sai ääremängija viga. Kuigi lõppenud ööl proovis Davis taas platsile naasta, siis viie minuti järel tõdes jänki, et temast mängulooma pole.

Põhihooaja teine sats Suns tegi Lakersiga sotid selgeks esimesel veerandil, mille nad võitsid 36 : 14. Kuigi viimasel tosinal minutil suutis Los Angeles vahe vähendada kümnele silmale, siis päris ohtlikuks nad ei saanudki ja Suns võitis kohtumise 113 : 100.

Sunsi ridades säras 10st kaugviskest 8 tabanud Devin Booker, kes viskas 47 punkti ja noppis 11 lauapalli. Lakersit vedas taaskord vanameister LeBron James, kes lisaks 29 punktile, võttis 9 lauapalli, jagas 7 resultatiivset söötu, tegi 2 vaheltlõiget ning blokeeris 2 vastaste viset.

Möödunud hooaja neljast parimast tiimist jätkab tänavu mängimist vaid Denver Nuggets, kes alistas võõrsil 126 : 115 Portland Trail Blazersi ning sammus võitudega 4 : 2 teise ringi. Kaotajate parim oli Damian Lillard 28 punkti ja 13 tulemusliku sööduga, Nuggetsi poolelt säras taaskord Nikola Jokic, kes tõi 26 punkti.

NBAs on selged kolm veerandfinaalpaari, kui Philadelphia 76ers pallib Atlanta Hawksiga, Brooklyn Nets Milwaukee Bucksiga ning Denver Phoenixiga. Vastast ootab veel Utah Jazz, kes kohtub LA Clippersi ja Dallas Mavericksi vastasseisu võitjaga.