Martin Noodla.

Foto: Helin Potter/Eesti käsipalliliidu Facebooki leht
Tugitoolis sportlane | Õhtulehe raadio
4. juuni 2021, 16:51

„TUGITOOLIS SPORTLANE“ | Martin Noodla: sport pole demokraatia, et igaüks karjub keset Vabaduse väljakut

Nii Eestis kui ka piiri taga käsipalliga leiba teeninud ja pärast mängijakarjääri lõppu treeneritööle keskendunud Martin Noodla (41) rääkis Õhtulehe taskuringhäälingus „Tugitoolis sportlane“ oma sportlaskarjäärist ja erinevatest kogemustest juhendajana.

Mõned aastad tagasi Eestisse naasnud Noodla pole tahtnud end kodumaal siduda ühegi kindla klubiga, vaid töötab igapäevaselt Audentese noortega. „Mulle meeldib, et oma kontseptsioonilt ei ole Audentes ühe võistkonna ülesehitamine, vaid igale mängijale individuaalse võimekuse tagamine ja erinevate võimete arendamine. Mulle meeldib neid (individuaalseid aspekte- toim) uurida, analüüsida ja noortega rakendada,“ selgitas ta.

Varasemalt on Noodla vedanud naiste rahvusesindust ja praegu on juba mitmendat korda ametis meeste A-koondise abitreenerina. Ta tunnistab, et võiks kanda ka peatreeneri kingi, kuid annab enda praegusest rollist hästi aru. „Mul on oma visioonid ja kui saaksin ise otsustada, teeksin kindlasti mõned asjad teisiti. Aga sport ei ole demokraatia, et iga mees lärmab ja kisab keset Vabaduse platsi. Alaliidu juhatus määrab peatreeneri, tema valib oma tiimi, paneb paika tegevuskava, jagab ülesanded ära ja siis tuleb need ülesanded ära teha,“ rääkis Noodla.

Kas ja millised võimalused jäid tal mängijana kasutamata, kas ja kuidas võrrelda käsipallureid Ott Tänakuga ning miks pole naiste käsipall Eestis üleliia populaarne– seda kõike ja palju muud kuula juba saatest!