Jüri Vips.

Foto: Red Bull Content Pool
Auto-Moto uudised
6. juuni 2021, 12:53

VÄGEV! Jüri Vips võitis Bakuus ka põhisõidu

Eile Bakuu GP-l teise sprindisõidu võitnud Hitech GP piloot Jüri Vips triumfeeris täna ka põhisõidus.

20aastane eestlane alustas sõitu teiselt positsioonilt, ent möödus juba esimeses kurvis parimalt kohalt startinud tiimikaaslasest Liam Lawsonist. Uusmeremaalasele määrati hiljem konkurendi rajalt välja surumise eest kümnesekundiline karistus.

Vips käis varakult boksis ja langes seejärel 14. kohale, ent hakkas siis järjest konkurentidest mööduma. 22. ringil õnnestus tal uuesti liidriks tõusta, pärast seda, kui Dan Ticktum boksipeatuse tegi ja oma kümnesekundilise karistuse ära kandis.

Eestlasel õnnestus liidrikohal olles Oscar Piastri enda selja taga hoida ning esimesena üle finišijoone kihutada.

Üldarvestuses tõusis Vips nüüd neljandale kohale, olles kolme etapiga kogunud 63 punkti. Põhisõidu esikoha eest teenis ta 25 silma. Liidrina jätkab hiinlane Guanyu Zhou (UNI-Virtuozi; 78 punkti), kes piirdus Bakuus alles 13. kohaga. Teisel kohal on Piastri (Prema; 73) ja kolmas on hetkel Robert Schwartzman (Prema; 66).

Eile sai Vips vormel 2 sarjas oma esimese võidu, kui triumfeeris teises sprindisõidus.

Esimeses sprindisõidus kaheksanda koha saanud Vips alustas teist sprinti kolmandalt positsioonilt. 11. ringil õnnestus tal David Beckmannist (Charouz) mööduda ja liidriks tõusta. Esikohta ta enam konkurentidele ei loovutanud ja sõitis võidukalt üle finišijoone.

Teise koha sai Beckmann, kes kaotas Vipisile lõpuks 3,260 sekundiga. Poodiumile pääses ka Jehan Daruvala (Carlin Racing; +3,883).

Vips teenis võidu eest 15 silma ja on üldarvestuses 38 punktiga kaheksandal kohal.

Hommikuse sprindi võitis Prema tiimi venelasest äss Robert Schwartzman. Vips (Hitech) lõpetas selle sõidu kaheksandana ja teenis ühe punkti.

Kuigi Vips oli reedel kvalifikatsioonis teine, siis tänases sprindis startis ta üheksandana. Stardirivi pöörati ümber ning teisena läheb ta rajale pühapäevases põhisõidus.

Kohe sprindi alguses sõitis vastu seina kvalfikatsiooni kiireim mees ehk Vipsi tiimikaaslane Liam Lawson. Vips kerkis varsti kaheksandaks ning peagi tuli rajale turvaauto. Restardi järel tõusis Vips korraks ka seitsmendaks, kuid mõne aja pärast õnnestus Theo Pourchaire'il taaskord Vipsilt koht tagasi võtta.

Hea esituse tegi kuuendana startinud Dan Ticktum (Carlin), kes saavutas teise koha. Kolmandana lõpetas hiinlane Guanyu Zhou (Uni-Virtuosi). Kiireim ringiaeg jäi Schwartzmani nimele.

Bakuu GP põhisõit toimub pühapäeval.