Soomlased meeskonna avaväravat tähistamas.

Foto: Reuters/Scanpix
Jäähoki
5. juuni 2021, 21:57

VIDEO | Jäähoki MMi finaalis kohtuvad taas Soome ja Kanada (1)

Läti pealinnas Riias toimuvatel jäähoki maailmameistrivõistlustel jõudsid finaali tiitlikaitsja Soome ja eelmise MMi hõbedameeskond Kanada.

Meie põhjanaabrid alistasid poolfinaalis tulemusega 2 : 1 Saksamaa. Soomlased viskasid oma väravad esimesel kolmandikul. Esmalt viis Iiro Pakarinen nad 14. minutil juhtima, viis minutit hiljem duubeldas eduseisu Hannes Björninen. Matthias Plachta viskas sakslaste eest teisel perioodil ühe tagasi, ent viigiseisuni neil jõuda ei õnnestunud.

Kanada oli teises poolfinaalis skooriga 4 : 2 üle USAst. Eelmise MMi finalist asus matši kolmandal minutil Brandon Pirri väravast juhtima. Avakolmandik lõppes aga viigiliselt, sest ameeriklaste eest jõudis sihile Colin Blackwell.

Kanadalased pääsesid teisel perioodil taas ette, kui täpne oli Andrew Mangiapane. Viimasel perioodil sai ründaja kirja oma teise värava, ent USA vähendas seejärel Alexander Chmelevski tabamusest kaotusseisu. Kuigi ameeriklased otsisid meeletult ka viigiväravat, ei jõudnud nad enam sihile ja lõppseisu vormistas Justin Danforth, kes saatis litri tühja väravasse.

Soome ja Kanada kohtusid MMi finaalis ka 2019. aastal (mullune jäeti koroonaviiruse leviku tõttu ära). Toona läksid kanadalased kullamatši alguses juhtima, ent lõpuks said numbritega 3 : 1 võidu siiski meie põhjanaabrid, kes viskasid viimasel kolmandikul kaks väravat.

Kaks võistkonda kohtusid ka alagrupis. Selle matši võitis Soome karistusvisete järel tulemusega 3 : 2.