Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
6. juuni 2021, 10:29

VIDEO | Jamaica sprindilegend jooksis välja viimase 33 aasta kiireima aja

34aastane Jamaica sprinter Shelly-Ann Fraser-Pryce püstitas eile 100 meetri jooksus uue rahvusrekordi, läbides distantsi 10,63ga.

Seejuures tegi ta seda kodumaa pealinnas Kingstonis kohaliku aja järgi kell 9 hommikul. Senine Jamaica rekord oli 10,70 ning seda oli Fraser-Pryce jaganud Elaine Thompsoniga.

Maailma kõigi aegade edetabelis tõusis jamaicalanna teisele kohale. Temast jääb ettepoole vaid USA sprinter Florence Griffith-Joyner, kelle nimel olev maailmarekord on 10,49. See on püsinud alates 1988. aastast.

Kaks olümpiakulda ja üheksa MM-tiitlit võitnud Fraser-Pryce'i saavutuse teeb veelgi erilisemaks tõik, et ta sai 2017. aastal emaks ning pidi seetõttu vahepeal spordist pausi tegema. Nüüd on ta aga 34aastasena elu parimas vormis ning Tokyo OMi eel 100 meetri jooksus peamiseks kullasoosikuks.

Eile õhtul tegi suurepärase tulemuse ka USA sprinter Trayvon Bromell, kes püstitas Florida osariigis Miramaris 100 meetri jooksus ajaga 9,77 isikliku rekordi. Tegu on uue maailma hooaja tippmargiga ning kõigi aegade edetabelis on 25aastane ameeriklane nüüd seitsmendal kohal.

Jooksus sai teise koha Bromelli kaasmaalane Marvin Bracy, kes tegi samuti uue isikliku tippmargi – 9,85.