VÄGEV! Jüri Vips noppis nädalavahetusel vormel 2 sarjas kaks võitu!Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool
Spordivaria
6. juuni 2021, 19:59

Jüri Vips sekkus otsustavalt tiitliheitlusesse! „Hull mõelda, et olen neljas, kuigi jäin Bahreinis nullile.“ (1)

Jüri Vips säras vormel 2 Bakuu etapil: 20aastane eestlane võitis kolmest sõidust kaks ning kerkis sarja kokkuvõttes neljandaks. „Hull mõelda, et olen neljas, kuigi jäin Bahreinis nullile. Ka Monacos oli üsna keeruline nädalavahetus,“ ütles üliõnnelik Vips pühapäeval.

Nädalavahetus algas Hitechi tiimis kihutavale eestlasele esimese sprindisõidu kaheksanda kohaga, kuid teises sprindis oli ta parim. Sama hooga jätkas eestlane ka pühapäevasel põhisõidul. Kaks triumfi järjest tõestasid, et Vips on tõsine kandidaat vormel 2 tiitlile, mis võib talle avada ka ukse kuninglikku vormel 1 sarja.

Nagu Vips isegi tunnistas, polnud hooaja algus kuigi paljulubav. Bahreinis läks kõik aia taha ning ta lahkus Lähis-Idast punktideta. Monacos kerkis ta teises sprindis poodiumi kolmandale astmele, lisades sinna esimese sprindi viienda koha ning põhisõidu kaheksanda positsiooni. Olukord polnud endiselt roosiline, kuid igal juhul oli näha, et Vips on kiire. Nüüd realiseeris ta selle ka kaheks vägevaks võiduks. 

„Nädalavahetus oli väga-väga hea ja astusime sammu edasi. Ma olen perfektsionist ja seega ei saa öelda, et kõik olnuks ideaalne, sest kvalifikatsioonis olime ikkagi teised. Tiim liigub suunaga ülespoole ja asjad hakkavad üha enam klappima. Püüan selle sama tundega minna vastu Silverstone'i etapile,“ ütles nädalavahetuse täht pressikonverentsil.

Inglismaal vajutatakse gaas põhja 17. ja 18. juulil. Praegu hoiab vormel 2 sarjas esikohta hiinlane Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi), kellel on koos 78 punkti. Järgnevad Oscar Piastri (73, Prema), Robert Schwartsman (66, Prema), Vips (63), Dan Ticktum (60, Carlin) ja Theo Pourchaire (55, ART). Vipsi tiimikaaslane Liam Lawson on 50 silmaga kaheksas.