Daniel Fridman.

Foto: Raul Vinni
Spordivaria
7. juuni 2021, 09:35

TUGEV: suurmeister Daniel Fridman näitas Saaremaal tipptaset

Laupäeval ja pühapäeval Kuressaares mängitud Saaremaa II malefestivali kiirturniiri võitis teist aastat järjest suurmeister Daniel Fridman (GER), kes kogus 13 vooruga kümme punkti.

Teine oli lätlasest suurmeister Arturs Neikans ja kolmas parima eestlasena väga hea mängu teinud rahvusvaheline meister Kalle Kiik. Parim naine oli kokkuvõttes seitsmendal kohal lõpetanud suurmeister Anna Ushenina (Ukraina).

Reedese välkmale võitnud suurmeister ja turniiri favoriit Sergei Tiviakov oli kiirmales neljas. Tema komistuskiviks said kaotused Kiigelt ja suurmeister Meelis Kanepilt.

Fridman noppis turniiril seitse võitu ja kuus viiki ning jäi oma mänguga rahule. „Mängisin kindla peale ja suuri eksimusi ei teinud,” ütles turniiri võitja. Kiirturniiril osales 80 mängijat kümnest riigist.

Saaremaa malefestivali korralduse kohta jätkus võitjal vaid kiidusõnu. Ta ütles, et turniire on mitmesuguseid, kuid mõni on erilisem: „Siin sa näed, et asja on hingega tehtud.”

Festivali peakorraldaja Urmas Randma rääkis, et vaatamata keerulistele aegadele õnnestus üle pika aja Euroopas üks esimesi kohapeal mängitud rahvusvahelisi turniire igati.

„Kui eelmisel aastal saime öelda, et õnnestus hästi, siis sel aastal õnnestus väga hästi,” lausus Randma Kuressaare rannaalal asuvas Meri hotellis mängitud turniiri kohta. Järgmine toimub aasta pärast ning kui olukord lubab, siis saab Randma sõnul stardinimekiri olema veelgi pikem ja esinduslikum.