JULGE OTSUS! Hispaania koondise peatreener Luis Enrique (paremal) otsustas koondise kauaaegset liidrit ehk Sergio Ramost (vasakul) EM-finaalturniirile mitte kaasa võtta. 26 lubatud mehe asemel kutsus ta kokku vaid 24.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
7. juuni 2021, 11:44

Ajalugu teinud Luis Enriquest võib saada Madridi vihatuim mees

Tosin aastat tagasi ehk Hispaania jalgpalli kuldperioodil kuulusid koondise tuumikusse Madridi Reali ja FC Barcelona mängijad. See oli põnev aeg, sest kui klubijalgpallis oldi verised rivaalid, siis rahvusesinduses moodustati löögirusikas, mis võitis kolm suurturniiri tiitlit järjest: 2008. aasta EMi, 2010. aasta MMi ja 2012. aasta EMi. Ja olgem ausad, Hispaania mängis nendel turniiridel nii veenvat jalgpalli, et vastastel polnud võimalustki.

Igale tõusule järgneb aga mõõn ja Hispaania järgnevad suurturniirid on olnud kas päris palagan või lihtsalt pettumus. Aga seda, et kunagi saab teoks tiitlivõistlus, kus Hispaania koondises poleks esindatud mitte ühtegi riigi kuulsaima ja edukaima klubi Madridi Reali meest, poleks vist ükski maailma vutisõber näinud isegi oma kõige veidramates unenägudes. FC Barcelona legend ja praegune Hispaania koondise peatreener Luis Enrique aga just sellise lükke tegi — esimest korda jalgpalliajaloos ei pääsenud suurturniirile sõitvasse koondisesse ühtegi Reali meest.

Edasi lugemiseks: