Dener Jaanimaa.

Foto: HC CSKA
Käsipall
7. juuni 2021, 12:57

HEA TÖÖ: Dener Jaanimaa võitis Venemaal meistriliiga hõbeda

Veel üks välismaal leiba teeniv Eesti käsipallur lõpetas liigahooaja ja tegi seda medal kaelas. Dener Jaanimaa ja Moskva CSKA ei suutnud küll väärata HC Tšehhovskije medvedi 20 aastat kestnud valitsemisaega, aga lõpetasid Venemaa kõrgliiga hõbemedalitega, kirjutab handball.ee.

Aastast 2002 kaks kümnendit järjest kõik meistritiitlid võitnud Tšehhovi „karud” olid eelmisel nädalal finaalseerias kahel korral CSKA-st üle. Esmaspäeval jäid pealinlased alla 24 : 29 (16 : 15) ja laupäeval juba selgemalt 21 : 32 (11 : 15). Jaanimaa sai avamängus CSKA kasuks kirja kolm tabamust, teises kohtumises jäi eestlane väravata.

„Esimeses finaalis oli meil reaalselt variante, aga väravavahid tegid kokku neli tõrjet ja nii on raske võita. Aga halbu päevi juhtub kõigil, kahjuks sattus laupäeval meil kogu meeskonnale üks tõeliselt kohutav päev. Jäime alla nii mentaalselt kui füüsiliselt ja 11 väravaga kaotades polegi midagi öelda,” sõnas Jaanimaa.

„Olime Tšehhovile sel hooajal pidevalt napilt alla jäänud, korra viiki mänginud ehk põhimõtteliselt oli tegu võrdsete vastastega. Meil oli kaks võtmemängijat pikalt eemal ja nad küll püüdsid finaalis aidata, aga vormi polnud veel ollagi,” vihjas eestlane tagaliinikaaslaste Pavel Atmani ja Stanislav Žukovi pikale eemalolekule.

„Uueks hooajaks saame juurde kaks joonemängijat, kes oskavad ka kaitses mängida – sealt jäi tänavu vajaka. Puhkame välja, vigastatud saavad terveks ja anname järgmisel hooajal juba kõvema lahingu. Põdeda pole midagi, hõbe on hõbe, sel korral oli Tšehhov parem,” arvas CSKA-ga kevadel lepingut pikendanud Jaanimaa.

„Isiklikust vaatevinklist võib hooajaga rahule jääda. Suuri vigastusi polnud, mis on alati tähtis ja enamikes mängudes tegutsesin tulemuslikult. Pisitraumad jätsid hooaja lõpule küll jälje, kuid kokkuvõttes polnud paha aasta,” hindas erinevates sarjades CSKA kasuks 44 mänguga 152 väravat visanud Eesti koondislane.

Täispikka uudist loe siit.