Positiivne koroonaproov võib Läti koondise plaanid uppi lüüa.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
7. juuni 2021, 16:04

Läti jalgpallur andis positiivse koroonaproovi, mis võib koondise mänguks Eestiga isolatsiooni saata

Läti jalgpallikoondis peaks täna õhtul kohtuma võõrsil maavõistlusmängus Saksamaaga, kuid matši kohale on kerkinud tumedad pilved, sest üks Läti koondislane on andnud positiivse koroonaproovi. Neljapäeval peaks lätlased mängima Tallinnas Balti turniiri esikohamängu meie koondisega.

Läti jalgpalliliidu kinnitusel olid kõik varasemad proovid osutunud negatiivseks.

„Oleme astunud kõik vajalikud sammud, et isoleerida mängija ülejäänud meeskonnast ning selgitada välja lähikontaktsed ja kõik asjaolud. Samuti on tehtud uued testid,“ teatas Läti jalgpalliliit oma avalduses.

Kas Läti saab Düsseldorfis platsile minna, sõltub Saksamaa instantside otsusest. Igal juhul jätkab meeskond mänguks ettevalmistusega.

Küll on lätlaste seis täbar, pidades silmas neljapäevast mängu Eestiga. Teatavasti loeb meie terviseamet lähikontaktseteks ehk isolatsioonikohustuslikeks kõik isikud, kes on koroonapositiivsega kokku puutunud, sõltumata sellest, kas antakse positiivne või negatiivne koroonaproov. See võib tähendada seda, et Läti peab Tallinnasse saatma täiesti uue koosseisu ja treenerid, või halvemal juhul andma üldse eestlastele loobumisvõidu.