PARIM: Andrew Mangiapane (vasakul) liitus Kanada koondisega viimasel hetkel, ent lõpuks valiti ta turniiri väärtuslikumaks mängijaks.Foto: AP/Scanpix
Jäähoki
8. juuni 2021, 08:07

Hokispetsialist Vallot Pukk lahkab kanadalaste triumfi MMil

„Eks see on väikestviisi muinasjutt, aga tegemist on ikkagi Kanadaga.“

Kanada koondise triumf jäähoki-MMil oli ajalooline. Gerard Gallanti juhendatav meeskond kaotas alagrupiturniiril esimesed kolm mängu, kokku saadi vastastelt lüüa neljas matšis. Kuid lõpuks tuli tunamullune finalist siiski maailmameistriks. Hokispetsialist Vallot Pukk tõdes, et kuigi kanadalastel oli alagrupiturniiril õnne ja ühel hetkel ei sõltunud veerandfinaali pääsemine enam neist endist, näitasid nad väljalangemismängudes täiesti teistsugust taset.

Kanada kaotas mäletatavasti avakohtumise korraldajamaale Lätile skooriga 0 : 2. Seejärel jäädi 1 : 5 alla USA-le ning 1 : 3 Saksamaale. Alagrupi viimases mängus tunnistati karistusvisete järel hilisema finalisti Soome paremust. Lõpuks tuli tänada Saksamaa tiimi, kes alistas Läti skooriga 2 : 1 – kui see matš oleks viigiliselt lõppenud, oleksid kanadalased turniirilt väljas ja veerandfinaali pääsenuks hoopis lätlased. Pukk selgitas, et hilisemate maailmameistrite raske alguse tingis tõik, et meeskond polnud enne MMi varem koos mänginud.

Edasi lugemiseks: