Naomi Osaka

Foto: CHRISTIAN HARTMANN/Scanpix
Tennis
8. juuni 2021, 11:27

Vaimse tervise probleemide küüsis rabelev maailma teine reket loobus veel ühest turniirist, järgmine Suur Slämm on ohus (3)

Jaapanlanna Naomi Osaka, kes vaimse tervise probleemidele viidates loobus praegu pooleliolevatest Prantsusmaa lahtistest tennisemeistrivõistlustest, teatas, et ta ei plaani kaasa teha järgmisel nädalal Berliinis toimuval WTA turniiril.

Eellugu:

Osaka alustas juuni esimesel päeval Prantsusmaa lahtiseid võiduga rumeenlanna Patricia Tigi üle, kuid ei ilmunud pärast kohtumist ajakirjanike ette. Sealjuures oli ta juba enne turniiri algust oma Twitteri kontol teada andnud, et ei kavatse seekord pressikonverentsidel osaleda.

Kui Osaka oli avamängu järel pressiürituse vahele jätnud, tegid turniiri korraldajad talle 15 000 dollari suuruse trahvi. Lisaks andsid kõigi nelja Suure Slämmi turniiri korraldajad teada, et teda võivad edaspidi oodata võimalikud võistluskeelud. Maailma teine number tegi selle peale uue pöördumise, kus andis teada, et ta ei taha tenniselt tähelepanu ära tõmmata ja seetõttu jätab Prantsusmaa lahtised pooleli.

Osaka lisas, et on alates 2018. aastast kannatanud depressiooni all pärast seda, kui alistas USA lahtiste finaalis Serena Williamsi, kes läks kohtunikuga vaidlema ja sai seetõttu publiku seast mahahõigete osaliseks. „Kõik kes mind tunnevad, teavad, et olen introvert. Sageli kannan turniiridel sotsiaalse ärevuse leevendamiseks kõrvaklappe. Tennisereporterid on olnud alati minu vastu lahked, aga ma pole lihtsalt loomu poolest hea esineja. Mul tekivad tohutud ärevuslained ja närvilisus, kui pean rääkima meediaga,“ selgitas Osaka, millises seisus on tema vaimne tervis.

Berliin jääb ära, aga mis saab Wimbledonist?

Kui sel pühapäeval lõpetavad tenniseässad Prantsusmaa lahtised, oleksid pidanud staarid koos Osakaga järgmisel nädalal mängima Berliinis toimuval WTA turniiril. Jaapanlannat aga seal siiski ei näe. „Oleme saanud Naomi Osakalt teate, et ta ei saa Berliinis mängida. Pärast oma tiimiga toimunud nõupidamist on ta otsustanud teha pausi,“ vahendas The Guardian Berliini turniiri korraldajate informatsiooni.

Pärast Prantsusmaalt lahkumist naasis Osaka USA-sse ja kirjutas nädalavahetusel oma Instagramis, et hindab toetust, mis talle on saabunud. Samas ei andnud ta teada, kas kavatseb väljakule minna järgmisel Suure Slämmi turniiril ehk Wimbledonil, mis algab juba 28. juunil. Lisaks loodetakse Osakat platsil näha ka juuli teises pooles algavatel olümpiamängudel, ent ka selle kohta pole jaapanlanna valgust heitnud, kas ta plaanib seal üles astuda.