Kylian Mbappe tundis end Olivier Giroud' kommentaarist puudutatuna.

Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
10. juuni 2021, 11:57

SISEPINGED MAAILMAMEISTRITE RIDADES: Giroud' kommentaar ajas Mbappe närvi

Valitsev jalgpalli maailmameister Prantsusmaa on kihlveokontorite hinnangul homme algava EMi suursoosik ning viimaste tulemuste valguses võiks õhkkond meeskonnas olla rahulik ja sõbralik, aga tundub, et päris nii see pole.

Prantsusmaa spordileht L'Equipe kirjutas pärast teisipäevast 3 : 0 võitu Bulgaaria üle, et ründajad Olivier Giroud ja Kylian Mbappe on väheke raksu läinud. 41. minutil vigastatud Karim Benzema asemel platsile tulnud Giroud ei olnud enda arvates mängu piisavalt kaasatud ja avaldas seda ka pärast ajakirjanikele.

„Vahel on nii, et jooksed ja avaned, aga palli lihtsalt ei tule. Võib-olla peaksime üksteist paremini leidma,“ sõnas ta.

Kuigi Giroud ei maininud intervjuus ühtki nime, tundis Mbappe end L'Equipe andmetel niivõrd puudutatuna, et soovis minna pressikonverentsile end kaitsma. Peatreener Didier Deschamps pani sellele ideele veto ja utsitas Mbapped keskenduma algavale EMile.

Kusjuures Mbapped kritiseeris Prantsuse televisioonis ka endine koondislane Johan Micoud, kellele ei meeldinud ründaja pettunud hoiak, kui Deschamps ta 84. minutil 2 : 0 eduseisus puhkama kutsus. Küllap seepärast, et tal jäi värav löömata.

„See hakkab piinlikuks muutuma,“ ütles Micoud tele-eetris. „Kõik on läinud hästi, aga tema tuleb platsilt ära nagu meeskond oleks just 0 : 4 kaotanud. Asi ei keerle sinu ümber.“

Giroud, muide, lõi tolles mängus kaks palli bulgaarlaste võrku. Kohtumise avavärava lõi Antoine Griezmann.

Prantsusmaa alustab EMi teisipäeval Saksamaa vastu. Juunikuistes kontrollmängudes alistasid maailmameistrid esmalt 3 : 0 Walesi ja seejärel Bulgaaria.