ÕUDUSTE ÕHTU! 18. novembril 2019. aastal peetud EMi valikmängus Armeenia vastu korraldas Itaalia ebaitaallasliku veresauna: vastane purustati lausa 9 : 1. Pildil paremal avavärava löönud Ciro Immobile.Foto: Imago Sport / Scanpix
Jalgpall
11. juuni 2021, 16:06

Superstaarideta Itaalia on põnev must hobune: „Vajadusel on tiim lausa halastamatu.“

Neljakordse maailmameistri Itaalia jalgpall on tosinal viimasel aastal alla käinud. Kui näiteks 2006. aastal maailmameistriks kroonitud koondise tuumiku moodustasid Andrea Pirlo, Francesco Totti, Fabio Cannavaro või Gianluigi Buffoni suuruse kaliibriga superstaarid ning igale positsioonile oli panna üks maailma paremaid mängijaid, siis praegu ollakse sellisest valikust kaugel.

Ometi võib klassikaliste jalgpalli suurriikide seas just Itaaliat pidada võimalikuks mustaks hobuseks. Peatreener Roberto Mancinil on nimelt õnnestunud see, mis jalgpallis kõige olulisem — saapamaa mehed mängivad äärmiselt meeskondlikult ja EMi finaalturniirile pääs läks hõlpsalt nagu nuga läbi või. Belgia kõrval oli Itaalia ainuke meeskond, kes läbis tsükli punktigi kaotamata ja täiesti ebaitaallaslikul viisil. Kui tavaliselt teeb Itaalia oma töö lihtsalt ära, siis seekord ei antud Soomele, Kreekale, Bosniale ja Hertsegoviinale, Armeeniale ega Liechtensteinile mitte mingisugust võimalust: itaallased põmmutasid kümnes kohtumises 37 väravat ja lasid endale lüüa vaid neli.

Edasi lugemiseks: