2018. aastal lükkasid Toyota rallimeeskonna töötajad auto tuttuude Peetri tehasesse. Selle hooaja järel lükatakse masinad sealt viimast korda välja.

Foto: Robin Roots
WRC
11. juuni 2021, 17:07

Toyota rallimeeskonna juht Eesti tehase sulgemisest: „Tiimiliikmete omavaheline suhtlus on olulisem kui kasu logistikast.“

Möödunud aasta suvel kiitis Tommi Mäkinen Toyota rallimeeskonna Peetri tehast, kus oli tipptasemel tehnika ja hea asukoht. Kuid detsembris lasti Mäkinen kohalt lahti ja selle aasta lõpus kolib tehas Eestist minema. Tiimi uued juhid selgitasid Peetrist lahkumise tagamaid.

Tommi Mäkinen ütles möödunud suvel Õhtulehele, et üheks Eesti tehase eeliseks on logistiliselt hea asukoht. Kuna võistlused toimuvad peamiselt Euroopas, siis tänu Via Balticale on siit rekadega liikumine hõlpsam kui Soomest. „Helsingi asub lähedal ja on olemas hea ühendus meile olulise sõlmpunkti Varssavi lennujaamaga, mis on peamine koht kaubaveoks. Sinna sõitmine ei võta kaua aega. Ülemeremaade rallide puhul pole tehase asukoht oluline,“ rääkis Mäkinen.

Edasi lugemiseks: