Novak Djokovic võitis ülipingelise finaali

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
13. juuni 2021, 20:30

Rongi alt välja tulnud Novak Djokovic võitis Suure slämmi ja liigub ajaloo edukaima mängija tiitli kursil

Prantsusmaa lahtiste tenniseturniiril kaotas Novak Djokovic kaks esimest setti kreeklasele Stefanos Tsitsipasele, ent suutis mängu sellegipoolest võita.

Kreekat esindav Tsitsipas võitis tasavägise esimese seti kiires lõppmängus 7:6 (8:6) ning oli teises parem koguni 6:2. Serblasest maailma esireket Djokovic aga kogus ennast ning võitis kolmanda seti kindlalt 6:3. Djokovic pani kogemuse maksma ka neljandas setis, mille ta võitis 6:2 ning otsustavaks sai otsustav viies sett. Ka siin ei andnud 34aastane Djokovic noorele kreeklasele võimalust ning võitis 6:4.

Djokovici jaoks oli see 19ndaks Suure slämmi turniirivõiduks ning ta jääb vaid ühe võiduga maha Roger Federerist ja Rafael Nadalist. Et Federer on juba 39astane ning ka Nadal on Djokovicist aasta vanem, siis tervena püsides on üsna tõenäoline, et serblasest saab veel lähiaastatel aegade edukaim meestennisist. 

22aastase Tsitsipase jaoks oli see kaotusest hoolimata seni parim Suure slämmi turniir, kuna ta polnud varem finaali jõudnud. Senised parimad tulemused pärinesid tänavusest ja tunamullusest aastast, kui ta pääses Autralian Openil poolfinaali.

Täiendamisel!