Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar.

Foto: Rauno Volmar / Ekspress Meedia
Võrkpall
14. juuni 2021, 14:47

Eesti rannavollekoondised saavad olümpiapääset jahtida

Eesti rannavõrkpalli meeste ja naiste koondised pääsesid Tokyo olümpiamängude kontinentaalkarikasarja kvalifikatsiooniturniiri kolmandasse ringi, kirjutab volley.ee.

Finaalis ehk kolmandas ringis võitlevad olümpiapiletite nimel vaid need mängijad/koondised, kes pole veel olümpiapiletit kindlustanud, lisaks 15 koondisele osaleb finaalis korraldaja. Tokyo olümpiale pääsevad vaid turniiri võitjad.

Mais peetud teises ringis oli kolm alagruppi, igast alagrupist pääses edasi kolmandasse ringi viis koondist, ent kuna osad neist teenisid koha olümpiaränkinguga ja kolmandas ringis ei osale, sai kolmandasse ringi ka Eesti. Otsustav finaalturniir toimub nii meestele kui ka naistele Hollandis Haagis 23.-26. juunini.

Eestit esindavad meestest Kusti Nõlvak – Mart Tiisaar ning Timo Lõhmus – Dmitri Korotkov. Teise ringi turniiri lõpetas Eesti 6. kohaga.

Naistest moodustavad koondise Heleene Hollas – Liisa Soomets ning Renate Pikk – Juudit Kure-Pohhomov. Eesti naiskond lõpetas kvalifikatsiooniturniiri 7. kohaga ja esialgu samuti järgmisse ringi ei pääsenud.

Täispikka uudist loe siit.