2003. aasta 26. juunil kukkus maailmajagude karikaturniiri poolfinaalis kokku ja suri Kameruni koondise poolkaitsja Marc-Vivien Foé. Kolm päeva hiljem olid kamerunlased finaalis siiski väljakul, kus kaotati 0 : 1 Prantsusmaale. Autasustamisel kandsid kõik Kameruni jalgpallurid Foé nime ja numbriga särki.

Foto: Imago Sport / Scanpix
Jalgpall
15. juuni 2021, 18:07

SURMAD JALGPALLIVÄLJAKUL. „Olin viimane inimene, kes temaga rääkis. Just enne kokku kukkumist ütles ta mulle: „Olen väsinud.““

EMil Taani jalgpallistaari Christian Erikseniga juhtunu raputas sügavalt ilmselt kõiki, kes mehe kokku kukkumist, sellele järgnenud elustamist, tema kallima ja meeskonnakaaslaste ahastust ning hilisemat staadionilt ära transportimist nägid. Tänu meedikute kiirele ja suurepärasele tegutsemisele suudeti Eriksen elule tagasi võita, kuid kahjuks leiab (tipp)jalgpallist rohkelt ka kurvemaid näiteid, kui mängija ongi oma elu platsile jätnud.

Kui lüüa Google’i otsingumootorisse robustselt „Football deaths“ (eesti keeles jalgpallisurmad), pakutakse tulemuste seas kohe välja asjakohane Wikipedia lehekülg. Ning sealt vastu vaatav nimekiri ei piirdu sugugi paari-kolme palluriga, vaid mängudel või trennis on surnud kaugelt üle saja vutimehe. Tõsi, neist paljude nimed ei pruugi meile öelda midagi ning nende (kaotatud) võitlust elu ja surma peale pole näinud kümned miljonid televaatajad üle maailma, kuid see ei vähenda nende lähedaste, sõprade ja tiimikaaslaste kogetud šokki ja hingevalu.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99