Valtteri Bottas.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC/Scanpix
Vormel 1
15. juuni 2021, 20:34

KUULUJUTUD! Viimaste aastate F1 valitseja Mercedes teeb uueks hooajaks tähtsa muudatuse

Vormelimaailmas on hakanud ringlema uudis, et järgmisel aastal kavatseb Mercedese tiim enda juurest minema saata Valtteri Bottase.

Saksamaa portaal F1-Insider ja Itaalia väljaane Sky Italia mõlemad vahendasid, et Mercedese tiim on otsustanud soomlase järgmisel hooajal välja vahetada nooruki George Russelli vastu. „Mercedese tiimipealik Toto Wolff on juba sõnanud Russellit ümbritsevatele taustajõududele, et neil tuleb end valmis panna,“ vahendas portaal planetf1.com teiste väljaannete informatsiooni.

Olukorda kommenteeris Red Bulli juures tegutsev asjatundja Helmut Marko, kelle sõnul oleks Bottase väljavahetamine igati loogiline otsus. „Seda ei saa enam edasi lükata. Kui seda teha, siis pole enam mingisugusel finantseerimisel/sponsorlusel mõtet. Vahet pole, kas Hamilton kiidab selle liigutuse heaks või mitte,“ lisas Marko selle kohta, mida võib tiimikaaslase väljavahetamisest arvata seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton.

Bottas on Mercedese roolis istunud alates 2017. aastast. Selle aja jooksul on tema tiimikaaslane Hamilton tulnud kõikidel hooaegadel maailmameistriks - Suurbritannia sõitja võimu pole keegi vääranud alates 2014. aastast ning terve aja on Mercedes tulnud tšempioniks ka konstruktorite karikas. Bottas on saavutanud sel ajal järgmisi kohti: ava-aasta Mercedese eest lõppes 2017. aastal kolmanda kohaga, seejärel oli ta viies ning kahel viimasel aastal sai kirja teise koha. Tänavu on ta kuuendal kohal, liidriks on Red Bulli mees Max Verstappen (105 punkti) ja Hamilton on teisel kohal (101 silma). Bottase väidetav asendaja Russell paikneb 20 mehe hulgas 18. kohal.

Kui peaks juhtuma, et Bottas jäetakse uueks aastaks oma senisest töökohast ilma, võib tal olla keeruline leida uut F1 istet, sest paljudel sõitjatel on sõlmitud mitmeaastased lepingud ning uueks aastaks töökohad olemas. Marko usub, et soomlasele võib leiduda koht Williamsis, kus ta sõitis aastatel 2013-2016.