Manuel Locatelli asub kuskil Itaalia külakuhja all.

Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
16. juuni 2021, 23:53

Jalgpalli EMi blogi: Itaalia jätkas ülivõimsalt, Wales kurvastas türklasi ning Venemaa avas võiduarve (9)

Jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel kindlustas A-alagrupis edasipääsu Itaalia, kes oli 3 : 0 üle Šveitsist. Itaalial on kuue punktiga täisedu. Wales alistas 2 : 0 Türgi ning on nelja punktiga grupis teine. Šveits on ühe ja Türgi nulli silma peal. B-grupis võitis Venemaa 1 : 0 Soomet, mõlemal tiimil on kahe matšiga koos kolm punkti. 

Soome — Venemaa 0 : 1 (45. Aleksei Mirantšuk)

Tarmo Rüütli eelvaade: „Selle alagrupi võtmemäng. Soome tegi oma ime ära (1 : 0 võit Taani vastu) ja nüüd on neil vaja näidata, et nende klass on selline, et suudetakse ka Venemaa vastu saada. Venemaa avamäng oli jälle väga ebamäärane (0 : 3 kaotus Belgiale) ja nüüd on selline vastane, kelle peal võib saada ennast välja elada, kui asjad õnnestuvad. Kindlasti saab olema väga huvitav mäng, millele lisab väärtust väikse-suure vastasseis. Pole vist kahtlust, kellele eestlased kaasa elavad.“

Soome alsutaski hästi ja Joel Pohjanpalo sahistas kiirelt venelaste võrku. Siiski tuvastas videokohtunik napi suluseisu. Edasi oli suures osas võrdsete lahing, kus Venemaal oli ikkagi rohkem võimalusi. Ühe sellise realiseeris väravaks Aleksei Mirantšuk, kes lõi stiilselt võrku Artjom Dzjuba söödu. Matši ainus tabamus sündis avapoolaja üleminutitel.

Nüüd on nii Venemaal kui ka Soomel koos kolm punkti. Homme kohtuvad B-alagrupis Belgia ja Taani. Kõigil on endiselt omad võimalused alagrupist edasi pääseda. Kuigi taanlased kaotasid avalahingu soomlastele, tuleb meeles pidada, esimesed neist asuvad maailma edetabelis kümnendal real.

Wales — Türgi 2 : 0 (43. Aaron Ramsey, 90+5 Connor Roberts)

Tarmo Rüütli eelvaade: „Mulle meeldis avamängus, et Wales näitas, et neid pole nii lihtsalt võimalik maha lüüa (1 : 1 Šveitsiga). Nad mängisid klassikalist lihtsat inglise jalgpalli ja kui selle pealt tuleb resultaat, siis miks mitte. Samas Gareth Bale ka veel pole päris avanenud, mis annab neile lisakäigu. Türgi jällegi peab pärast kindlat kaotust (0 : 3 Itaaliale) tõestama, et nad on nii paljulubav tiim, nagu neist on räägitud. Nüüd on see koht, kus neil on vastane, kelle peal peab näitama seda särtsu, nagu neilt oodatakse.“

Gareth Bale avanes seekord stiilselt. Kõigepealt tekitas ta Aaron Ramseyle kaks suurepärast võimalust, kuid need jäid kasutamata. 43. minutil leidis Bale'i supersööt uuesti sama mehe, kes seekord palli ka võrku suunas. 61. minutil teenis Bale penalti, kuid virutas 11 meetri karistuslöögi kõvasti üle värava. Türgi otsis suurte jõududega viigiväravat, kuid viiendal üleminutil söötis Bale Connor Robertsile, kes lõi seisuks 2 : 0 tegi.

Wales on nüüd nelja punkti peal ja nende jaoks on turniir alanud suurepäraselt. Türgi on seni aga täielikult põrunud. Kõigepealt kaotati Itaaliale 0 : 3 ja nüüd Walesile 0 : 2. Türgist oodati kõvasti rohkemat.

Itaalia — Šveits 3 : 0 (26., 52. Manuel Locatelli, 89. Ciro Immobile)

Tarmo Rüütli eelvaade: „Mina pean neid siiski võrdseteks meeskondadeks. Itaalial on oma kolm punni käes (Türgi vastu 3 : 0) ja nad ei pea otseselt veri ninast välja rabelema. Nad näitasid esimeses mängus, et nad on võimelised tulemust tegema ja loodame, et ka siin mängus ei tule munemist. Tundub, et praegune Itaalia on tiim, kes tahab igal juhul teravusi luua ja loodame mängu huvides, et nad jätkavad nii ka täna. Aga Šveits (esimeses mängus 1 : 1 Walesiga) pole kindlasti mingi peksupoiss ja tahab ka oma mängu mängida.“

Šveits polnudki tegelikult peksupoiss, kuid Itaalia oli selgelt üle. Juba 19. minutil skooris Giorgio Chiellini, aga videokohtunik tuvastas tal käega mängu. Värav ei lugenud. Kuid seejärel algas Manuel Locatelli sõu, kes skooris 26. ja 52. minutil. Lõppskoori vormistas Ciro Immobile päris lõpuvile eel. Itaalial on nüüd kuus punkti ja seega on edasipääs alagrupist tagatud. Walesil on neli, Šveitsil üks ja Türgil null punkti. 

23:58

Korras! 3 : 0 Itaaliale. Nad pole endale lasknud lüüa ühtegi väravat juba kümnes järjestikkuses matšis. Ise on samal perioodil löödud 31 kolli… Sõge!

23:48

89. minut, 3 : 0 Itaaliale! Immobile vajutab kaugelt palli alla nurka ning tundub, et Itaalia võtab teise 3 : 0 triumfi järjest!

23:34

Itaalia rünnakuliidril Immobilel on veidi keerulisem päev. Ta on eksinud juba kahel väga heal võimalusel. Aga suurt see ei muuda, vähemalt täna mitte. Itaalia hoiab 2 : 0 edust kenasti kinni ja lõpuni jääb veerand tundi.

23:12

52. minut, Itaalia 2 : 0 peal! Härra Locatelli on hoos, seekord virutab ta palli võrku ca 20 meetri pealt. Söödu andis Barella. Itaalia on ikka väga võimas. Locatellil ka igati vahva päev: kaks lööki, kaks väravat!

Manuel Locatelli.

Foto: AP/Scanpix
22:48

Esimene poolaeg läbi, Itaalia peal 1 : 0! Itaalia kontrollis ja domineeris, tulemus on aus. Šveitsi seis pole siiski üldse lootusetu. On näha, et neil on hoogu küll, aga Itaalia tundub ikka kivikõva.

22:47

Itaalia pole üheksa mängu jutti lasknud endale väravat lüüa. Ise on nende matšidega löödud 29!

22:44

Siia vahele üks suur uudis Hispaaniast: Sergio Ramos lahkub suvel Madridi Realist!

Foto: AFP/Scanpix
22:32

Foto sellest, kuidas Manuel Locatelli tähistab!

Foto: Reuters/Scanpix
22:29

26. minut, 1 : 0 Itaaliale! Nüüd tõmmati paari sööduga Šveitsi kaitse ribadeks. Manuel Locatelli lükkab lõpuks palli lihtsa vaevaga võrku, söödu andis Domenico Berardi. Igati loogiline tulem, sest Itaalia ongi olnud seni veidi parem. Locatelli ise oli see, kes algatas rünnaku keskväljalt sööduga äärele. Mees spurtis seejärel karistusalasse ning skooris!

22:25

Paha lugu. 24. minutil vahetatakse vigastatud Chiellini välja, teda asendab Acerbi. Valus löök kindlasti, aga kindlasti on ka Bonucci-Acerbi paar igati viisakas. Chiellini andiski kaptenipaela Bonuccile.

22:21

19. minutil rammib Chiellini palli väravasse, kuid videokohtunik tuvastab, et 36aastane vanameister mängis enne lööki käega.

Giorgio Chiellini (vasakul)

Foto: Reuters/Scanpix
22:10

Kümme minutit mängitud. Tuleb tõdeda, et ega suurt midagi pole korda saadetud. Teravam meeskond on seni Itaalia ning kohati keerutatakse palli väga osavalt šveitslaste karistusala ümber. Lühike sööt liigub sinistel hästi. Kui niimoodi saab otsida, siis leitakse peagi ka löögikohad üles.

Ciro Immobile.

Foto: Reuters/Scanpix
21:58
Algkoosseisud
21:07

Lõpuks ei mäleta keegi Bale'i tänast penaltit. Supermäng!

21:06
20:54

Kõik! Wales teeb Türgile 2 : 0 tuule alla. Ramsey lõi Balei'i söödust stiilse värava, Bale ise jättis hiljem penalti realiseerimata. Viiendal üleminutil lõi Bale'i söödu võrku Connor Roberts. Türgil oli särtsu ja emotsiooni küll, aga Wales oli täna ikka kõvem. Walesil on kahe vooru järel neli punkti, Türgi on nulli peal (väravate vahe 0 : 5). Samas grupis kohtuvad peagi Itaalia ja Šveits!

Matši lõpp kiskus täna päris inetuks. Hulk mehi läks üksteisele kättpidi kallale. Lõpuks jagas kohtunik laiali kolm kollast, kuid punane jäi taskusse.

Gareth Bale.

Foto: AP/Scanpix
20:42
20:29

Türgil on turniiri päästmiseks jäänud pool tundi. Praeguse seisuga oleks neil tabelis 0 punkti ja väravate vahe 0 : 4.

20:19

60. minut! Bale murrab läbi ja tõmmatakse karistusalas maha, penalti!

Sama läheb ka palli taha ja virutab selle täiega üle värava. Väga halb penalti. Tänase õhtu seni säravaim mees ei tulnud pingega toime…

20:09

Meie mees on Roomas ja jagab muljeid!

Loe rohkem