Marko Arnautovic tegi küll avamängus skoori, kuid vedas ikkagi tiimi alt.

Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
16. juuni 2021, 18:33

MIKS KÜLL? Austria superstaar keeras EMil kokku korraliku käki

Austria koondise superstaar Marko Arnautovic keeras EMi avamängus kokku suuremat sorti käki. Serbia päritolu mees sõimas Albaania juurtega vastaseid ning nüüd määras UEFA talle mängukeelu. 

Arnautovici väidetav sõnavõtt Põhja-Makedoonia koondislaste Egzon Bejtulai ja Gjanni Alioski suunas ei kannatagi trükimusta. Igal juhul solvas ta nii jalgpallureid kui ka nende emasid. 

Arnautovic sai küll matši järel aru, et läks üle piiri, kuid sellest ei piisanud. „Kõlasid kuumad sõnad ja tahan vabandada eelkõige oma Põhja-Makedoonia ja Albaania sõprade ees,“ kirjutas ta sotsiaalmeedias. „Tahan selge sõnaga kinnitada, et ma pole rassist. Mul on sõpru peaaegu igast riigist.“

Võimalik, et tegu oli ajaloolistest Balkani konfliktidest tuleneva vihapurskega. Kuid UEFA reageeris sellele igal juhul karmilt: Arnautovic jääb eemale EMi kohtumisest Hollandiga. 

32aastane mees on karjääri jooksul mänginud Twentes, Milano Interis, Bremeni Werderis, Stoke Citys ja West Ham Unitedis. 2019. aastal kolis ta Hiina, kus esindab Shanghai tiimi. Austria eest on ta löönud 89 matšiga 27 väravat.