Portland Trail Blazersi viskemasin Damian Lillard on valmis olümpial USA au kaitsma.

Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
17. juuni 2021, 09:19

NBA superstaar kinnitas, et tõmbab olümpial USA särgi selga

Tokyo olümpiamängudeni on jäänud napilt üle kuu, kuid kes esindavad kogu mängude tavapäraselt üht suurimat vaatamisväärsust ehk USA korvpallikoondist, pole jätkuvalt selge. Ühelt poolt ei saagi see veel selge olla, sest NBAs käivad alles konverentside poolfinaalid, kuid ka play-off'idest välja langenud staarid pole kiirustanud ütlema, et mis plaanid neil siis olümpiaga seoses on. Nüüd on aga esimene äss andnud USA korvpalliliidule teada, et temaga võib arvestada.

Selleks on Portland Trail Blazersi viskemasin Damian Lillard, kes sai läinud hooajal kirja keskmiselt 28,8 punkti mängu kohta ning kelle viimase kuue hooaja keskmine saldo on 25 punkti mängus. Lillard pole varem olümpiamängudel USA koondisesse kuulunud ning võib arvata, et praeguse otsuse taga on ka soov pühkida turjalt maha pettumus, mis saabus siis, kui Trail Blazers kaotas NBA tänavuste play-off'ide avaringis Denver Nuggetsile.

USA korvpalliliit avaldas aasta alguses lausa 57nimelise koondisekandidaatide nimekirja, kus üks nimi oli teisest suurem, kuid vabalt võib juhtuda, et Lillard jääbki suurimaks olümpial USA särgi selga tõmbavaks staariks. LeBron James andis pärast Los Angeles Lakersi play-off'idest välja kukkumist teada, et tema Tokyosse ei lähe, sest ravib vigastusi ja valmistub oma uue filmi „Space Jam: A New Legacy“ esilinastuseks.

Ka Miami Heati äss Jimmy Butler andis teada, et peatreener Gregg Popovich ärgu temaga arvestagu. Boston Celticsi staar Jayson Tatum olevat veel kahevahel, kuid näiteks Golden State Warriorsi ääremängija Draymond Green, kes kuulus ka 2016. aasta võidukasse olümpiameeskonda, on kinnitanud, et võiks ka seekord USA särgi selga tõmmata.

USA koondis peaks paika saama lähinädalate jooksul, treeninglaagriga tehakse Las Vegases algust 6. juulil.