Christian Erikseni toetav grafiti Kopenhaagenis.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
17. juuni 2021, 10:14

Taani ja Belgia katkestavad 10. minutil mängu, et toetada ühiselt Christian Erikseni (1)

Taani koondis on pärast laupäevaseid šokeerivaid sündmusi täna taas väljakul, kui kodusel Kopenhaageni Parkeni staadionil heideldakse Belgiaga. Mängu 10. minutil teevad meeskonnad ilusa žesti, et toetada Christian Erikseni, kes mängus Soomega kokku kukkus ja kes viibib jätkuvalt Rigshospitaleti haiglas.

Nimelt on kokku lepitud, et Erikseni särginumbrile viitaval minutil tehakse paus ning fännid ja meeskonnad saadavad Erikseni poole oma toetavad sõnumid.

„Nii mängijad kui ka mina ise oleme teinud pärast juhtumit suured sammud edasi,“ kinnitas Taani koondise peatreener Kasper Hjulmand mängueelsel pressikonverentsil. „Meil on nüüd rohkem olnud häid emotsioone kui halbu ning oleme valmis andma endast parima.“

Ta lisas, et mängueelset treeningut taanlased Parkenil läbi ei viinud, kuid kõik mängijad, kes soovisid, said võimaluse staadionilt siiski vaikselt läbi käia.

Belgia koondisel ei olnud midagi selle vastu, et mängu ajal Erikseni toetada. „Teeme seda rõõmuga,“ kinnitas nende peatreener Roberto Martinez ja ründaja Romelu Lukaku lisas, et kui mängu 10. minutil peaks nad palli omama, lüüakse see lihtsalt auti.

Ühtlasi märkis Lukaku, et on Erikseniga, kes on tema klubikaaslane Milano Interis, sõnumeid vahetanud ning pärast mängu teeb seda jälle. „Olen talle öelnud, et võta rahulikult ning kui tahad rääkida, siis olen alati olemas,“ ütles Lukaku.

Et Taani kaotas avamängu Soomele 0 : 1, vajaks nad tänasest matšist kindlasti vähemalt viigipunkti, et säiltada lootus alagrupist edasi pääseda. Viimases voorus kohtuvad nad Venemaaga, kes eile alistas Soome 1 : 0, kuid kes esimeses voorus jäi 0 : 3 alla Belgiale.